Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roderick Bos, Wijnimport J.Bart:

"Al onze nieuwe wijnen zijn biologisch of bio-dynamisch"

Over natuurlijke wijnen lopen de meningen erg uiteen. Toch zijn natuurwijnen niet meer weg te denken uit de restaurants. Misset Horeca ging op onderzoek uit en in het daaruit voortgekomen artikel is verschillende keren aandacht voor biologisch. In de definitie alleen al: 'Er zijn vele definities voor, maar in de basis gaat het er in ieder geval om dat de druiven biologisch of biologisch-dynamisch geteeld worden. Ook worden ze met de hand geplukt, gebruikt de wijnmaker wilde gist en zijn de toegevoegde sulfietpercentages nihil of minimaal'. Roderick Bos van Wijnimport J.Bart geeft verder aan dat hij het idee heeft dat de trend richting natuurlijke wijnen aan het overgaan is. "Wij focussen steeds meer op biologische en bio-dynamische wijnen. Alle nieuwe wijnen die we opnemen, vallen onder één van deze twee categorieën." Elise Moeskops is bij Lastage in Amsterdam verantwoordelijk voor de wijnkaart en geeft aan dat er geen apart symbool is voor de natuurlijke wijnen op de kaart, maar dat dit wel het geval is voor de biologische en BD-wijnen.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Misset Horeca

Publicatiedatum: