Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"De biologische melk markt heeft een probleem"
VS: Noodfonds geeft hulp aan zuivelbedrijven

Het leven van een boer is niet gemakkelijk: lange uren, zwaar lichamelijk werk en een sterke afhankelijkheid van de weersomstandigheden - boeren moeten zich voorbereiden op het ergste, maar hopen op het beste scenario.

Maar voor zuivelbedrijven in Vermont, Amerika is voorbereiding alleen niet meer genoeg om de melk, en het geld, te laten vloeien. 

"We weten dat er veel zuivelboeren worstelen om zich staande te houden," zegt Kirsten Bower, de financieel directeur van de Northeast Organic Farming Association in Vermont. 

De onderwijscoŲrdinator van NOFA, Kyla Beddard, geeft aan dat de laatste jaren steeds meer zuivelboeren om financiŽle hulp vragen bij NOFA's Farmer Emergency Fund.

NOFA verwacht dat dit jaar nog meer aanvragen binnen zullen komen, en daarom heeft het een fondsenwervingsactie gestart om ruim Ä42.000 bij elkaar te brengen. Dit geld moet dienen als veiligheidsnet voor de bijna 200 gecertificeerd biologische zuivelbedrijven en NOFA leden in Vermont. 

"Biologische zuivelproducenten hebben de laatste jaren de prijs van melk steeds verder zien zakken," zegt Beddard. "De biologische melk markt heeft een probleem: Er is teveel melk beschikbaar. Op dit moment is er vooral teveel magere melk beschikbaar. De vraag naar volle melk is groot; mensen gebruiken weer meer boter." 

Het Farmer Emergency Fund is in 1997 opgericht is nadat een boer verzekeringsgeld had ontvangen na een ramp op zijn bedrijf. Hij besloot een gedeelte van het geld te gebruiken om andere boeren te helpen, omdat hij wist dat andere boeren die in de problemen zitten ook geld nodig hadden.

"Het fonds heeft al vele boeren geholpen," zegt Bower. "Branden, stormen en overstromingen, en dit heeft ook een grote impact op de beschikbaarheid van veevoeder. We hebben leningen van tot wel Ä4200 aan boeren beschikbaar gesteld, maar dit jaar is er minder geld beschikbaar.

Zo lang we geld hebben en mensen ons nodig hebben proberen we te helpen," vertelt Bower. "De kosten om een zuivelbedrijf draaiende te houden zijn hoog. Boeren hebben soms geen geld meer om de koeien te voeden en de rekeningen te betalen.

Joanne Eugair, de eigenaar van Morning Meadows Farm in Pittsford, zegt dat ze vijf jaar geleden lid van NOFA was, maar dat de certificeringen financieel niet haalbaar waren. 

Eugair is slechts een van de zuivelboeren die hun werkwijze aan heeft moeten passen om het familiebedrijf draaiende te houden. Het probleem is dat goedkope melk uit CaliforniŽ de markt in Vermont bedreigt, zo geeft Beddard aan.

"We doen wat we kunnen voor onze producenten," zegt ze. In Vermont zijn er zoveel zuivelbedrijven dat dit zeker een punt van aandacht moet zijn. Maar dit is een nationaal probleem," geeft ze aan. 

Bron: Rutland Herald (Katelyn Barcellos)


Publicatiedatum: 16-5-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-5-2018 Biologische koeien 'er bij'
17-5-2018 Fipronilcrisis dwingt Biohof tot drastische maatregelen
17-5-2018 Knelgevallenregeling fosfaat: geen vrijstelling voor bio-melkveehouders
16-5-2018 Ausnutria wil meer geiten- en koemelk verwerken
16-5-2018 Eiercrisis treft bedrijven nog altijd
15-5-2018 Terugblik kennisdag: Boerderijcompostering in Achterveld
15-5-2018 Van geldgedreven boeren naar biologisch boeren met hart voor de natuur
15-5-2018 "Principekwestie geworden, vergassen van de kippen is onnodig"
15-5-2018 "Produceren in Barneveld circa 75.000 ton bio-pluimveevoer"
14-5-2018 Problemen bio-melkveehouders door fosfaatwet in item EenVandaag
9-5-2018 "Dit is de toekomst, dat weet ik zeker"
8-5-2018 Van passie naar ontwikkeling van biologische producten
8-5-2018 "Er is markt voor biologische kaas"
7-5-2018 "Bio-varianten maken het gangbare zuivelmerken lastig"
7-5-2018 Grasboter weer beschikbaar
3-5-2018 Bio-melkveehouders luiden noodklok
3-5-2018 "Vrije-uitloopkip onschuldig aan groei fijnstof in de landbouw"
3-5-2018 "Voortdurende volumegroei in biologisch pluimveevoer"
2-5-2018 "Omschakeling was lange weg, maar zeker de moeite waard"
1-5-2018 Koeien melken in de wei

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *