Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"De biologische melk markt heeft een probleem"
VS: Noodfonds geeft hulp aan zuivelbedrijven

Het leven van een boer is niet gemakkelijk: lange uren, zwaar lichamelijk werk en een sterke afhankelijkheid van de weersomstandigheden - boeren moeten zich voorbereiden op het ergste, maar hopen op het beste scenario.

Maar voor zuivelbedrijven in Vermont, Amerika is voorbereiding alleen niet meer genoeg om de melk, en het geld, te laten vloeien. 

"We weten dat er veel zuivelboeren worstelen om zich staande te houden," zegt Kirsten Bower, de financieel directeur van de Northeast Organic Farming Association in Vermont. 

De onderwijscoördinator van NOFA, Kyla Beddard, geeft aan dat de laatste jaren steeds meer zuivelboeren om financiële hulp vragen bij NOFA's Farmer Emergency Fund.

NOFA verwacht dat dit jaar nog meer aanvragen binnen zullen komen, en daarom heeft het een fondsenwervingsactie gestart om ruim €42.000 bij elkaar te brengen. Dit geld moet dienen als veiligheidsnet voor de bijna 200 gecertificeerd biologische zuivelbedrijven en NOFA leden in Vermont. 

"Biologische zuivelproducenten hebben de laatste jaren de prijs van melk steeds verder zien zakken," zegt Beddard. "De biologische melk markt heeft een probleem: Er is teveel melk beschikbaar. Op dit moment is er vooral teveel magere melk beschikbaar. De vraag naar volle melk is groot; mensen gebruiken weer meer boter." 

Het Farmer Emergency Fund is in 1997 opgericht is nadat een boer verzekeringsgeld had ontvangen na een ramp op zijn bedrijf. Hij besloot een gedeelte van het geld te gebruiken om andere boeren te helpen, omdat hij wist dat andere boeren die in de problemen zitten ook geld nodig hadden.

"Het fonds heeft al vele boeren geholpen," zegt Bower. "Branden, stormen en overstromingen, en dit heeft ook een grote impact op de beschikbaarheid van veevoeder. We hebben leningen van tot wel €4200 aan boeren beschikbaar gesteld, maar dit jaar is er minder geld beschikbaar.

Zo lang we geld hebben en mensen ons nodig hebben proberen we te helpen," vertelt Bower. "De kosten om een zuivelbedrijf draaiende te houden zijn hoog. Boeren hebben soms geen geld meer om de koeien te voeden en de rekeningen te betalen.

Joanne Eugair, de eigenaar van Morning Meadows Farm in Pittsford, zegt dat ze vijf jaar geleden lid van NOFA was, maar dat de certificeringen financieel niet haalbaar waren. 

Eugair is slechts een van de zuivelboeren die hun werkwijze aan heeft moeten passen om het familiebedrijf draaiende te houden. Het probleem is dat goedkope melk uit Californië de markt in Vermont bedreigt, zo geeft Beddard aan.

"We doen wat we kunnen voor onze producenten," zegt ze. In Vermont zijn er zoveel zuivelbedrijven dat dit zeker een punt van aandacht moet zijn. Maar dit is een nationaal probleem," geeft ze aan. 

Bron: Rutland Herald (Katelyn Barcellos)


Publicatiedatum: 16-5-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-8-2018 "Een boer is naast boer ook boekhouder"
20-8-2018 Yoghurt Barn opent nieuwe vestiging in Breda
20-8-2018 "Eigenlijk hebben we geen baan, maar is dit ons leven"
17-8-2018 IJssalon Roberto Gelato in top 20 beste Europese ijssalons
16-8-2018 Arla weigert bio-melk van door droogte getroffen Duitse boeren
15-8-2018 België: Passendale lanceert biologische variant
14-8-2018 De henneneitjes zijn er weer
14-8-2018 High protein voor sporters, senioren en kinderen
13-8-2018 Grote brand bij Bioland Käsehof
13-8-2018 Waarom Klaas de Lange zweert bij regionale melkverkoop
13-8-2018 Rampjaar 2018?
13-8-2018 "Biologisch gras heb je niet zo voor handen"
10-8-2018 Minder biologische melk door de zomerhitte
9-8-2018 Blauwalg vormt ook risico voor vee
9-8-2018 Biomeerwaarde Ei hanteert vanaf 2019 een lagere zomerprijs
9-8-2018 Bio-melkveehouder vreest hogere voerprijzen vanwege droogte
9-8-2018 Prijs baal biologisch kuilvoer bijna verdubbeld
8-8-2018 Eigentijds grondbezit en –gebruik: Hooilanden landcoöperatie
7-8-2018 Link tussen hitte en klauwaandoeningen bij melkvee
6-8-2018 Augustus: Biologische garantieprijs daalt met 2 euro

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *