Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Met een contract onder de arm naar India"
100% Natuurlijke haarkleuring voor iedereen

Tholen - Wie zijn haar wil laten kleuren gaat naar de kapper of haalt bij de drogist een thuiskleuring pakket. Maar let op: niet alle haarkleuringen zijn gezond. Brechje Houben en compagnon kregen in 2008 de kans een eigen natuurlijke haarkleuring te introduceren. Het verhaal begint met een kennis die klaagde over uitslag na het kleuren van het haar. Ze was allergisch, maar wilde wel haar grijze haren bedekken, een veel gehoord probleem. Kwalitiatief goede, natuurlijke alternatieven waren op dat moment niet te koop in Europa. "Veel mensen zijn allergisch voor de niet-natuurlijke haarverven. Het zit vol agressieve stoffen, waaronder PPD. Deze stof, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, veroorzaakt de meeste klachten en allergieën. Iedereen kan een allergie opbouwen en meiden beginnen ook steeds jonger met het kleuren van het haar. Het is belangrijk dat mensen weten dat het vol chemische stoffen zitten die slecht zijn voor de gezondheid en voor het milieu", zo begint Brechje Houben, mede-oprichtster van ColourWell.
 


De dames gingen op zoek en kwamen terecht in India, waar ze iemand vonden die haarkleuringen ontwikkelde op 100% natuurlijke basis. “We hebben contacten gelegd en zijn toen met een contract onder de arm naar India vertrokken. We wilden de producten in Europa gaan verkopen, maar wel onder eigen naam. ColourWell heeft een dubbele betekenis: kleur goed en vooral kleur gezond. De haarkleuring kleurt het haar niet alleen, maar voedt het ook. Het is gezond voor haar en hoofdhuid, waardoor het haar weer meer volume krijgt en het mooi gaat glanzen."Sinds 2011 worden deze haarproducten verkocht en is het assortiment van ColourWell verder uitgebreid. Inmiddels hebben ze ook shampoos en conditioners, huidverzorging, cosmetica en sinds kort ook zonnebrandcrème. "We merken dat de bewustwording van mensen bij voeding en gezondheid wel aanwezig is, maar dat dit in de verzorgende sector nog verder moet groeien. Er zijn natuurlijke kapsalons die onze producten gebruiken, maar de doorsnede kapsalon blijft daar nog in achter. De klanten die onze producten gebruiken zijn heel positief. Vaak horen we dat ze zo tevreden zijn omdat het grijs haar echt goed dekt en dat het minder vervaagt. En dat is precies de kracht van ColourWell. Wij kunnen het verschil maken met onze kwaliteit. En het is heel mooi te zien dat de consument dat ook zo weet te waarderen", zo legt Brechje uit.Het assortiment is verder uitgebreid, maar de focus blijft de haarkleuring. "We hebben onlangs een professionele kapperslijn ontwikkelt die ook heel goed geschikt is voor blond haar. Ons doel voor de komende maanden is om meer kapsalons te helpen bij het aanbieden van een gezond alternatief voor hun klanten. Daarmee speelt ColourWell haarfijn in op de wereldwijde trend van een gezonde levenstijl."

ColourWell haarkleuring is dierproefvrij en COSMOS (Ecocert) gecertificeerd. De producten zijn verkrijgbaar in meerdere landen, waarvan de grootste markten momenteel liggen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Voor meer informatie:

Brechje Houben
ColourWell
info@colourwell.com
www.colourwell.com

Publicatiedatum: 9-5-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

10-8-2018 "Oerzepen met een krachtige uitstraling"
8-8-2018 L'Oréal wil Logocos Naturkosmetik overnemen
20-7-2018 De eerste 100% plantaardige bamboe tandenborstel
20-7-2018 'Instapmerk' moet breder publiek aanspreken
5-7-2018 RIDE gaat video content maken voor Weleda
28-6-2018 Bekende Vlaamse kapper heeft voorkeur voor bio-producten
21-6-2018 Groeiende interesse in biologische huidverzorging in India
12-6-2018 Kruidvat introduceert natuurlijke vegan gezichtsverzorgingslijn
11-6-2018 Nieuw: Milde Reinigingsmousse
7-6-2018 Twee nieuwe smaken zwarte tandpasta
4-6-2018 Natuurlijke deodorant is Organic Product of the Year in Nieuw-Zeeland
30-5-2018 'Papier is de toekomst voor verpakkingen'
30-5-2018 Tisserland valt in de prijzen tijdens International Beauty Shortlist Awards 2018
9-5-2018 Transparant en biologisch scheren
4-5-2018 Nieuw: zonverzorging voor het hele gezin
3-5-2018 Ook marktkooplieden willen natuurlijke cosmetica
2-5-2018 "Bio-katoenen tampons niet veiliger tegen Toxische Shock Syndroom"
1-5-2018 "Aantrekkelijk voor de lichtgroene consument"
25-4-2018 Ruimte in schap voor biologisch katoenen maandverband en tampons
24-4-2018 "Pureté bio verzorgt de huid van buitenaf en van binnenuit"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *