Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verslag bio-congres in Bologna

"Het is essentieel om te beginnen met gezonde zaden"

Op 3 mei 2018 werd er aan de Universiteit van Bologna een congres gehouden: 'Bio, de groei van de sector en de nieuwe wetgeving voor zaden'. Vanaf 2021 zal de nieuwe verordening voor biologische landbouw ingaan, wat vooral Italiaanse telers tegen de borst stuit. Veel telers vinden de verordening te saai is en de Italiaanse vertegenwoordigers wilden de lat opvoeren. De verordening stelt een uitzondering voor zaden tot 2035.



Professor Angelo Frascarelli kwam met gegevens waaruit blijkt dat Europese burgers vooral biologische landbouw willen en dat respect voor milieu hoog in het vaandel staat.



"Elke verandering moet worden gezien als een kans. In 2017 vertegenwoordigen biologische producten slechts 3% van de voedseluitgaven, maar ik verwacht dat dit binnen een paar jaar zal toenemen tot 30%. Het is niet langer een nichemarkt want op dit moment hebben steeds meer retailers moderne, biologische producten in hun assortiment. De toekomst van biologische landbouw is niet de betaling per hectare, maar onderzoek en innovatie. Helaas zijn de Europese ministeries van landbouw hier onvoldoende mee bezig", zei Frascarelli.



En als het zo is dat het biologische product zichzelf moet onderscheiden en de consument het moet erkennen, dan zijn biologische zaden volgens Eugenio Tassinari, de toekomst. "Daarom hebben we een nieuw project gelanceerd om onze producties te kwalificeren met een nieuwe specificatie, een certificering en een nieuw gedeelte binnen ons Consortium voor de implementatie van het nieuwe pad. Als het gaat om biologische landbouw, dan is het essentieel om te beginnen met gezonde zaden zonder problemen", zegt Tassinari van het Italiaanse Convase.

Publicatiedatum: