Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tea by Me klaar om biologisch theeveld op te zetten

Nederland eerste Europese land met thee van eigen bodem

Na water is thee de meest gedronken drank ter wereld. De thee die we dagelijks drinken, wordt veelal uit Azië gehaald. Als eerste in Europa is het Nederlands kwekersbedrijf Special Plant Zundert gelukt om thee te kweken en te produceren op Nederlandse bodem: Tea by Me. Om een biologisch theeveld en een theeverwerkingruimte op te zetten, is het bedrijf een crowdfundingscampagne gestart.

Eerste thee van Nederlandse bodem

Thee is niet langer iets uit Azië of het Midden-Oosten, maar komt nu ook uit het Brabantse Zundert. Kweker Johan Jansen heeft een theeplant ontwikkeld die het koude winterweer in Nederland overleeft. Met een Brabantse theesommelier heeft Tea by Me een eigen theelijn ontwikkeld die zij nu voor de consument beschikbaar maakt.

Lagere milieubelasting

Reguliere theeën zijn gemiddeld 6 maanden onderweg voordat ze in Nederland gedronken kunnen worden. Door de lokale productie geeft de thee van Nederlandse bodem een lagere milieubelasting: "Doordat we de thee volledig lokaal kunnen kweken en produceren, kunnen we een bijdrage leveren aan het verminderen van uitstoot en transport. Dat vinden we heel waardevol", aldus kweker Johan Jansen.



Sociale missie

Naast de transparantie waar de thee vandaan komt: van plant tot thee en het verwerkingsambacht heeft Tea by Me ook een sociale missie: "Zoals we weten dat melk van de koe komt, willen we mensen leren dat alle thee van één en dezelfde theeplant komt of het nu groene, zwarte of witte thee is," aldus Jansen.


 

Crowdfunding

De eerste theeproducten zijn ontwikkeld, maar om de thee echt een plek te geven in de Nederlandse theemarkt, is Tea by Me een crowdfunding gestart. Met het op te halen bedrag van 500.000 euro wordt een biologisch theeveld en theeverwerkeringsruimte met inspiratiecentrum opgezet.

Geïnteresseerden kunnen tot 31 mei meedoen door te investeren tegen een goed rendement of door bijvoorbeeld een vierkante meter theeplantage te adopteren.

Voor meer informatie: www.teabyme.eu
Publicatiedatum: