Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: zonverzorging voor het hele gezin

Weleda brengt een natuurlijk alternatief voor zonverzorging op de markt, zowel voor volwassenen als voor kinderen. En uiteraard geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het huidige aanbod aan zonbescherming is ruwweg onder te verdelen in vier categorieën: producten met chemische filters (met mogelijk schadelijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld oxybenzone), producten die chemische én minerale filters combineren, producten met minerale filters die nanodeeltjes bevatten (ook omstreden, zie verder) en natuurlijke producten met non-nano minerale filters. Weleda Zonverzorging behoort tot die laatste categorie en is daarmee één van de weinige natuurlijke merken zonder nanodeeltjes.



Geen chemische filters

Weleda vermijd alle synthetische stoffen die mogelijk een schadelijke invloed hebben op het lichaam, zoals hormoonverstoring, allergieën en andere aandoeningen. Om diezelfde reden zitten er ook geen nanodeeltjes in de producten. Dit zijn minuscuul kleine deeltjes die onder andere terug te vinden zijn in zonnecrèmes met minerale filters. Ze houden UV-straling tegen, en omdat ze zo klein zijn, is het wittende effect beperkt. Er is echter een toenemende bezorgdheid rond de veiligheid van nanodeeltjes en om die reden gebruikt Weleda een non-nano minerale filter op basis van titanium dioxide.

Voordelen minerale filters

Een groot voordeel is dat een zonneproduct met een minerale filter direct beschermt na insmeren. In tegenstelling tot producten met chemische filters - die eerst circa 30 minuten in je huid moeten trekken - hoef je na het smeren dus niet te wachten voor je in de zon gaat. Producten met een non-nano minerale filter leggen een beschermlaagje op je huid en weerkaatsten zo de UV-stralen. Doordat het UV-filter op je huid blijft liggen en niet intrekt, krijg je geen last van allergische reacties. Verder is de formule fotostabiel, wat betekent dat de SPF langer behouden blijft na aanbrengen.

De lijn bestaat uit deze vijf producten:

Edelweiss Zonnecrème
Gezicht SPF30
Inhoud: 50 ml
Adviesprijs: €14,99

Edelweiss Zonnelotion
SPF30
Inhoud: 150 ml
Adviesprijs: €22,99
 
Edelweiss Zonnecrème
Baby & Kids SPF50
Inhoud: 50 ml
Adviesprijs: €14,99

Edelweiss Zonnelotion
Baby & Kids SPF30
Inhoud: 150 ml
Adviesprijs: €22,99

Edelweiss After Sun Lotion
Inhoud: 200 ml
Adviesprijs: €14,99

Belangrijkste ingrediënten:
  • Titanium dioxide (non nano): minerale UV-filter
  • Bio Edelweiss-extract: sterk antioxidatieve werking
  • Bio plantaardige oliën: zoals zonnebloemolie, jojoba-olie en sheabutter: voeden en versterken de barrièrefunctie van de huid
 
Voor meer informatie: www.weleda.nl
Publicatiedatum: