Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sailors for Sustainability duiken in de bio-wijn

"Het Agriculture Biologique-logo maakt onze wijnen aantrekkelijker"

De Sailors for Sustainability gingen onlangs op zoek naar duurzame wijn in Zuid-Frankrijk. Hierbij bezochten ze tijdens hun zeiltocht langs de Côte d'Azur verschillende bedrijven. Château Margüi is er daar één van, gelegen in het hart van de Provence. De huidige eigenaar zag na de overname 15 jaar geleden in biologisch een kans op een marktpositie: “Het Agriculture Biologique-logo op onze flessen maakt onze wijnen aantrekkelijker." Pietro Zucchetti, directeur van het Italiaanse Permacultuurinstituut, geeft verderop in het artikel aan dat permacultuur volgens hem duurzamer is dan biologisch. "Biologische landbouw is een stap in de goede richting, maar vaak een monocultuur. Dezelfde gewassen vlak bij elkaar planten, maakt ze kwetsbaar. Schimmels, insecten en ziektes kunnen zich razendsnel verspreiden."

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: Zeilen.nl

Publicatiedatum: