Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Eigenaresse Natuurlijk Smullen vertelt over Joodse oma
Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis

Speciaal op 5 mei is het patatje oorlog bij biologische snackbar Natuurlijk Smullen omgedoopt tot Patatje Vrede: (h)eerlijke verse ongeschilde patat met bionaise, satésaus en ui. Patatje Vrede is de hele dag verkrijgbaar. Daarnaast wordt er dit jaar ook een bijzondere familiegeschiedenis gedeeld in de snackbar aan de Jan van Galenstraat 78. Eigenaresse Helen Geul vertelt haar verhaal om 14:00 uur, 16:00 uur, 18:00 uur en 20:00 uur.

Een bijzondere familiegeschiedenis

Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen doet al een aantal jaar mee met de 5 mei viering. Ze vindt dat iedereen, mens, dier en zelfs aardappel, recht heeft op een waardig leven. Dit jaar heeft de vrijheidsmaaltijd onverwacht een persoonlijk tintje voor de snackbarpsychologe, zoals ze liefkozend door haar buurtgenoten wordt genoemd.

Afgelopen zomer kwam Helen Geul er bij toeval achter dat haar oma Sara, die ze nooit heeft gekend, joods was. Sara en haar vier kinderen overleefden de oorlog simpelweg omdat ze met een katholiek getrouwd was. Dat gold ook voor Sara's vader (die hertrouwd was) en zus. De rest van deze uitgebreide en zeer kinderrijke Rotterdamse familie was vogelvrij en werd in 1942 geheel weggevaagd.

Deze schokkende ontdekking heeft ervoor gezorgd dat Helen zich nu nog meer bewust is van het belang van vrede, verdraagzaamheid en vrijheid. Op 5 mei deelt zij daarom niet alleen graag haar vredespatat met jullie, maar ook haar verhaal. Een vertelling die tragisch is en tot nadenken dwingt.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat haar vertelsels, of de patat, zwaar op de maag liggen. De in zonnebloemolie gebakken friet is licht verteerbaar en Helen heeft een bijzonder goed gevoel voor humor. Dat laatste zou overigens wel eens joods erfgoed kunnen zijn...

Entree: gratis, Patatje Vrede is verkrijgbaar voor 3 euro. De opbrengst gaat naar de bouw van het Holocaust Namenmonument Nederland.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 3-5-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 'Oudhollands' meets 'biologisch modern' in De Oude Pastorie
15-8-2018 Foodtruck Viva Vega: "zoveel mogelijk biologisch"
14-8-2018 "We ondernemen voor 80 procent duurzaam en biologisch"
10-8-2018 Pop-up-restaurant midden in het weiland
8-8-2018 Belgische profvoetballer raakt overtuigd van bio-voeding
6-8-2018 Doorstart voor voor bio-fastserviceconcept The Barn
6-8-2018 Biologische saladebar SLA geopend in Rotterdam
6-8-2018 Nu ook biologische koffiekoekjes voor de horeca
20-7-2018 Daktuin voor het EKO-gecertificeerde Hotel Court Garden
18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *