Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Blockchain voor food professionals

The Fork wil de kennis over blockchain bij professionals in de agrofoodsector vergroten door middel van een Blockchain Basics training, gericht op professionals in de agrofoodsector. Zoals IBM beaamt, over vijf jaar speelt blockchain een grote rol in de agrofoodsector. De kracht van blockchain zit met name in het verminderen van risico's, optimaliseren en verduurzamen van voedselketens. Om de concurrentiepositie te behouden, is het daarom belangrijk voor de Nederlandse agrofoodsector om zich hierin te verdiepen. De techniek is nog jong, een basiskennis is nodig om zin van onzin te kunnen onderscheiden (Bron).

Offline Training

Er bestaan inmiddels een aantal blockchain trainingen. The Fork heeft echter de primeur met een Blockchain Basics training toegespitst op professionals in de agrofoodsector. De eerste hiervan zal op de ochtend van 25 mei plaatsvinden in het Freedomlab te Amsterdam.
 

Online Training

Naast de Blockchain Basics training doet The Fork nog meer om de kennis over blockchain in de agrofoodsector te vergroten. Zo biedt The Fork elke 3e dinsdag om 16:00 een Engelstalig webinar aan, waarbij vragen gesteld kunnen worden aan deskundigen op het gebied van blockchain en (agrofood)business. Het volgende webinar zal 15 mei plaatsvinden met als thema gebruiksvriendelijkheid: hoe zorg je dat de business case de techniek blijft domineren, en maak je het leven van je klanten ook echt makkelijker?

Bijeenkomsten

Daarnaast organiseert The Fork elke tweede dinsdagavond van de maand de 'Food Integrity Blockchained' meetup in Amsterdam. In dit netwerk van +1.200 professionals worden concrete 'use cases' besproken, en komen bedrijven als Heineken, Unilever, Friesland Campina, in gesprek met ontwikkelaars, advocaten, overheid, investeerders, boeren en onderzoekers.

Biologisch

Desgevraagd vertelt organisator Kirsten Coppoolse waarom deze training ook interessant is voor professionals uit de bio-branche: "In de bio-branche is het natuurlijk belangrijk dat producten écht biologisch zijn. Deze claim zou door blockchain geverifieerd kunnen worden. Door vast te leggen waar een product vandaan komt, kan gegarandeerd worden dat dit bij een boer met biologische werkwijze verbouwd is. Er kan zelfs bijgehouden worden dat de zaden ook van biologische afkomst zijn. Daarnaast kan je door gebruik van de blockchain voedselverspilling voorkomen, door beter en scherper inkopen en de logistiek te plannen, en zorgen dat iedereen in de keten een fair inkomen krijgt."

Voor meer informatie: www.thefork.online

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018