Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meerjarig zaad moet deze zomer al een bloemenzee opleveren"

Een bijenparadijs op Hoeve Rust-hoff?

Jeroen en Gusta van der Kooij runnen Hoeve Rust-Hoff, een biologisch rundveebedrijf in Maasland, aan de zuidrand van Midden-Delfland. Een deel van het grasland pachten ze van Natuurmonumenten. Boer Jeroen is zelf imker. "We hebben Blaarkoppen, een Oud-Hollands ras. Blaarkoppen eten graag kruidenrijk gras en hoeven nauwelijks bijgevoerd te worden met krachtvoer. We dragen bij aan de biodiversiteit op het boerenland en duurzame landbouw op een gezonde bodem, waar grutto, kievit, graspieper en tureluur te zien en te horen zijn. Met kruidenrijk grasland: goed voor stuifmeel en nectar voor de bijen en insecten, als voedsel voor de weidevogels en kruiden voor de gezondheid van de koeien."



Jeroen en Gusta willen een blijvend paradijs voor bijen met veel bloemen en een bijenstal op Hoeve Rust-hoff realiseren. "Dit kunnen we echter niet alleen. In totaal hebben we 12.000 euro nodig en daarom hebben we een crowdfundingactie op poten gezet. De plannen voor hoeve Rust-hoff Honey Highway werken we samen uit met Deborah Post van Honey Highway en A Rocha, een christelijke natuurbeschermings-organisatie met hart voor de schepping", aldus Jeroen.
 
Geïnteresseerden kunnen al voor 10 euro meedoen. Daarmee kan ongeveer 10 m² ingezaaid worden met inheems, meerjarig zaad van wilde bloemen langs de oprijlaan van Hoeve Rust-hoff. "Dit zaad zal deze zomer al een bloemenzee voor de bijen opleveren. En daarmee een belangrijke bijdrage zijn voor voedsel, stuifmeel en nectar, voor de wilde bijen en honingbijen. En met de bloemen wordt ook de gezondheid van onze koeien ondersteund. De Hoeve Rust-hoff Honey Highway wordt een blijvend paradijs voor de bijen."
 
Met de donaties zou in totaal circa 2000 m² op Hoeve Rust-Hoff ingezaaid kunnen worden met een meerjarig inheems bloemenmengsel van Honey Highway en er liggen plannen voor de bouw van een bijenstal voor een aantal kasten voor honingbijen. Met de bijdrage kunnen donateurs Vriend van Hoeve Rust-Hoff worden. Ze krijgen regelmatig informatie via de e-mail en worden in de zomer uitgenodigd voor een excursie langs de bloemenzee en de bijen.

Kijk voor meer informatie op facebook.
Publicatiedatum: