Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costco verkoopt 1 miljoen biologische vegan burgers in 60 dagen

Het in Californië gelegen biologische familiebedrijf Don Lee Farms heeft aangekondigd dat zijn "baanbrekende" biologische veganistische burger nu de best verkopende burger op plantaardige basis is. In een persbericht liet het bedrijf weten dat in minder dan 60 dagen maar liefst een miljoen burgers zijn verkocht. 

"De interesse in onze Biologische Plantaardige Burger is explosief toegenomen," zegt Donald Goodman, de directeur van Don Lee Farms. "We kunnen de vraag naar de burgers maar net bijbenen en breiden de productie wekelijks verder uit. Dat we zo snel al een miljoen burgers hebben verkocht, is echt ongelooflijk," gaat hij verder. 

"Het enthousiasme van consumenten is overweldigend. We zijn nu de beschikbaarheid van de burger in winkels aan het uitbreiden en in de komende maanden zal de plantaardige burger ook in restaurants en de retail beschikbaar zijn."

Eerder dit jaar lanceerde Don Lee Farms zijn biologische veganistische burger bij winkels Costco en Whole Foods door het hele land. De overweldigende positieve reacties van consumenten was groter dan verwacht en daarom is het bedrijf nu bezig om zijn distributie uit te breiden.



De populariteit van Don Lee Farm's biologische plantaardige burger is verder bewijs dat plantaardige voeding niet langer de niche markt is die het ooit was. De burgers worden gemaakt van onder andere bonen en zaden om een textuur te creëren die lijkt op rauw vlees en smaakt naar een 'echte' rundvleesburger. 

Don Lee Farms kondigt op zijn website aan dat de burger wordt "gemaakt met planten - niet met wetenschap." Ook 'bloedt' de burger, doordat er bieten in de burger gebruikt worden, net als bij twee andere vegan burgers op de markt: de Beyond Burger en de Impossible Burger. Al deze burgers laten zien dat smaakloze vleesvervangers tot het verleden behoren en ze wekken de interesse van zowel veganisten, vegetariërs als vleesliefhebbers. Sterker nog, uit recent onderzoek blijft dat de meeste Amerikanen de voorkeur geven aan de smaak van plantaardige proteïnen. 

Bron: Live Kindly
Publicatiedatum: