Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bijzonder om de verhalen achter de oude foto's te horen"

De Ieme viert 40-jarig bestaan

Tholen - De Ieme Natuurvoeding in Borger bestaat 40 jaar. De hele maand april is er in de winkel volop aandacht geschonken aan dit jubileum. "Ik val met mijn neus in de boter. En het voelt ook wel gek aangezien ik nog niet zo lang verbonden ben aan de winkel. Ik vind het heel bijzonder om alle verhalen te horen wanneer mensen de oude foto's bekijken die ik in de winkel opgehangen heb", vertelt Marc Haan, die in oktober 2017 het stokje overnam van Hiltje Ramerman. Hiltje komt nog wekelijks haar boodschappen doen in de winkel, geeft Marc aan.


Linksboven en rechts wat foto's uit de beginjaren. Linksonder Wim Roeleveld tijdens de proeverij van La vie est belle.

Voorheen was hij werkzaam als chefkok en daardoor heeft de ondernemer echt wel even moeten wennen. En inmiddels heeft hij vooral op organisatorisch vlak de nodige veranderingen doorgevoerd. "Zo hebben we de winkel geautomatiseerd. Dat was hard nodig en hier moet je echt bovenop zitten. Verder leer ik nog iedere dag bij, zowel van de klanten als achter de schermen. De winkel draait gestaag door. Voor zover wij weten, zijn alle vaste klanten ons na de overname trouw gebleven." De medewerkers werken allemaal al lang in de winkel, geeft Marc aan. "Eén van hen zit hier al meer dan 20 jaar. Dit heeft veel voordelen. Ze kennen de klanten en hun eigenaardigheden." Op de achtergrond corrigeert medewerker Ria hem: "Zij zegt altijd 'eigen aardigheden'."


Marc met de medewerkers van De Ieme.

Er lopen ook verschillende vrijwilligers rond bij De Ieme. "Sommigen zijn met een pauze hier en daar al 40 jaar bij de winkel betrokken. Van één van hen hebben we toevallig deze maand afscheid genomen. Iet was er sinds de start op 1 april 1978 bij. De Ieme is als een huisvrouweninitiatief begonnen in een boerenschuur. Het was een coöperatie, gezinnen moesten lid worden om producten te kunnen kopen."


Eén van de eerste foto's van De Ieme, toen het nog een consumentengroep was.

Het jubileum is de hele maand april dus niet onopgemerkt voorbij gegaan. "We hebben veel aanbiedingen gehad en leuke acties georganiseerd. Dit in samenwerking met De Nieuwe Band, Natudis en Udea. Er zijn 200 goodiebags gemaakt. Klanten kregen bij een besteding van 40 euro een tas vol producten en samples. Daar kregen we enthousiaste reacties op en ik merk dat men speciaal terug komt om bepaalde producten te kopen. Een aantal producten staan inmiddels ook hier in het schap omdat mensen hier regelmatig naar vroegen. Groentenbedrijf 't Leeuweriksveld heeft een tegoedbon voor een gratis krop sla in de tassen gestopt, dus zij zullen hier in de loop van de komende maanden resultaat van zien." Ook zijn er wekelijks meerdere productdemonstraties gehouden, onder meer door Your Well, Weleda, de Traay, De Woeste Grond en PureBlu. "Daar kwamen heel veel leuke reacties op."


Een aantal van de productdemonstraties.

Voor meer informatie:

Marc Haan
De Ieme Natuurvoeding
Hoofdstraat 61A
9531 AC Borger
0599 236124
ieme@iemeborger.nl
www.ieme.nu