Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 en 6 juni in Nunspeet:

Neal Kinsey geeft Masterclass over Albrecht Bodemvruchtbaarheidsmodel

Neal Kinsey: hét boegbeeld van de Kinsey-Albrecht methode komt naar Nederland. Hij geeft begin juni een Masterclass over het Albrecht Bodemvruchtbaarheidsmodel. De Masterclass vindt plaats in het NH Hotel 'Sparrenhorst' te Nunspeet op dinsdag 5 en woensdag 6 juni 2018. Ook is er op donderdag 7 juni 's ochtends een speciale 'Vraag en Antwoord'-sessie met Neil Kinsey, Bob Perry, van Perry Agricultural Laboratory Inc, waar de analyses plaatsvinden.

Donderdagmiddag is er na een gezamenlijke lunch een veldbezoek, waarbij de deelnemers de NOP profielkuilen gaan bekijken voor het verschil tussen een gangbaar bemeste bodem en een volgens de Albrecht-methode bemeste bodem. Voor het programma donderdag bedragen de kosten 50 euro per persoon. Waarbij de deelnemers aan de Masterclass voorrang hebben. De voertaal tijdens de Masterclass is Engels, maar met simultaan vertaling. Op de velddag zijn voldoende Nederlands sprekende adviseurs aanwezig.

Wie is Neal Kinsey?

Neal Kinsey is afkomstig uit Charleston (Missouri, de Verenigde Staten) en is sinds 1973 eigenaar van Kinsey Agricultural Services, Inc. Hij is de langst levende adviseur die nog heeft samengewerkt met Dr. William A. Albrecht. Kinsey adviseert bodemvruchtbaarheidsmanagement in meer dan 75 landen ter wereld.

Neal is zeer ervaren bodem- en bemestingsspecialist en begeleidt akkerbouwers, veetelers, groentetelers en wijngaardeniers wereldwijd in zowel gangbare als biologische teelten.

Werkwijze

Neal Kinsey heeft in de loop van jaren zijn unieke Kinsey-Albrecht methode ontwikkeld. Dr. William A. Albrecht ontdekte rond 1917, na de grootschalige introductie van kunstmest, dat er een sterke relatie is tussen bodemkwaliteit en voedselkwaliteit. De geboorte afwijkingen bij de borelingen op het platteland van de V.S. toonden aan, dat het gebruik van N,P,K kunstmest alleen niet de juiste benadering was voor de productie van gezondheid versterkend voedsel. Neal Kinsey is één van de laatst overgebleven leerlingen van Dr. Albrecht en beschikt daardoor nog over de unieke rekenregels en analyse methoden van Dr. Albrecht. Dit in combinatie met Neals jarenlange ervaring zorgt ervoor dat hij in staat is om deze analyse door te vertalen naar de best passende advisering voor het gebruik van beschikbare meststoffen.

De Kinsey-Albrecht methode is gebaseerd op een evenwichtig systeem van mineralenvoorziening. De mineralen worden hierbij op een zodanige manier gedoseerd dat het microbiologie niet schaadt en staat stelt om de gewassen optimaal te voeden. Hierin speelt de verhouding tussen de mineralen een grotere rol dan de hoeveelheid mineralen.

Met het in evenwicht brengen van de bodemchemie ontstaat tevens de juiste bodemstructuur. Dit resulteert in een bodem met goede gaswisseling en drainage capaciteit, met een matrix waarin bodembiologie en alle soorten gewassen floreren.

Wilt u meer te weten komen over Neal Kinsey en het Albrecht model van bodemvruchtbaarheid?
Meldt u dan aan voor de tweedaagse cursus op 5 & 6 juni.
Klik op onderstaande linken om je aan te melden, een overnachting te boeken en/of voor meer informatie:

- Direct aanmelden voor de cursus
- Overnachting boeken tegen gereduceerd tarief
- Meer informatie


N.B. in verband met de naderende zomervakantie vervallen eind april een aantal reserveringen voor kamers tijdens de Masterclass.
Publicatiedatum: