Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Twee smaken toegevoegd aan Handcooked range

FZ Organic Food verduurzaamt met nieuw magazijn

Tholen - FZ Organic Food heeft een nieuw magazijn in gebruik genomen. Het dak van de ruim 1000 vierkante meter grote aanbouw ligt vol met zonnepanelen. "Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in de verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering", vertelt Jelmer Daniels. Hij geeft aan dat de uitbreiding echt noodzakelijk was voor het in Wolvega gevestigde bedrijf. En hij sluit niet uit dat ze in de nabije toekomst nog verder uit zullen breiden. "Eigenlijk zitten we in het nieuwe magazijn al weer richting het maximum van de capaciteit. Gelukkig hebben we rond ons pand nog voldoende mogelijkheden om verder uit te bouwen."


Folmer en Bjorn te midden van de zonnepanelen op het dak van de aanbouw.

FZ Organic Food is volgens Jelmer momenteel druk met het optimaliseren van de logistieke processen. Het magazijn is bijvoorbeeld voorzien van zogenaamde doorrolstellingen. De rollenbanen in deze stellingen zorgen er voor dat de gestapelde pallets vanzelf doorrollen naar de andere kant van de stelling.
 
De verduurzamingsslag, die FZ Organic Food maakt, is overigens niet alleen terug te zien in het gebouw. "Verschillende chipsvarianten zijn inmiddels voorzien van een composteerbare verpakking, gemaakt van hernieuwbare materialen. Deze hebben we in samenwerking met Bio4Pack ontwikkeld. We spelen graag in op de #NoPlastic-trend, waar het kan willen we plastic uitbannen. Dat zijn we aan onze stand verplicht en het is niet meer dan logisch dat de consument van ons verlangt dat we hier bewust mee omgaan."


De twee varianten linzenchips: Seasalt en Arabian Spices.

Er zijn verschillende nieuwkomers in de Trafo-range die een vermelding verdienen, meent Jelmer. "Met de nieuwe producten spelen we in op de toenemende vraag naar alternatieven voor aardappelchips. Hierin zijn steeds meer dingen mogelijk. Zo hebben we na de Hummus Chips ook twee varianten linzenchips ontwikkeld. Het gaat hierbij om de Seasalt en Arabian Spices. De laatstgenoemde is echt een verrassende smaak, hier krijgen we erg goede reacties op."
 

Nu 8 varianten in handcooked range

Verder heeft FZ Organic Food er voor gekozen om de handcooked range van Trafo met twee smaken uit te breiden. Hierdoor bestaat deze range nu uit acht varianten. "Nieuw zijn de Sour Cream & Onion en de Paprika. De paprikasmaak is overigens aangepast, omdat we deze zonder de smaakversterker gist hebben ontwikkeld. Hier kregen we vraag naar vanuit de markt en daar zijn we in onze chipsfabriek mee aan de slag gegaan. Door het weglaten van de gist is de smaak wel wat anders, maar na het horen van onze uitleg hebben de klanten hier zeker begrip voor."


De nieuwe handcooked chips-varianten.

Voor meer informatie:

Jelmer Daniels
FZ Organic Food
Oppers 58
8471 ZM Wolvega
0561 611000
jelmer@fzorganicfood.com
www.fzorganicfood.com