Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense supermarkt føtex investeert fors in biologisch

Wanneer klanten de Deense supermarkt føtex bezoeken, moeten ze een biologische variant van alle producten kunnen kiezen. Dit staat in een plan dat de supermarktketen onlangs gepresenteerd heeft. Er liggen op dit moment 1.300 verschillende bio-producten in de winkel (meer dan welke andere supermarkt dan ook in Denemarken) en de keten gaat dit assortiment richting 2020 naar 2.000 producten uitbreiden. De omzet van bio-producten bij føtex moet van 60 miljoen Deense Kroon (in 2017) naar 100 miljoen Deense Kroon toenemen. Dit komt respectievelijk neer op zo'n 8 miljoen euro en ongeveer 13,5 miljoen euro.


De medewerkers van føtex tonen de ambitie richting 100 miljoen DK.

Sinds een aantal jaar werkt føtex samen met de Økologisk Landsforening om biologisch te promoten. Dit nieuwe plan markeert het begin van een intensievere samenwerking. "føtex speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de biologische verkoop in Denemarken. Met hun inspanningen om het bio-assortiment de afgelopen jaren te vergroten, hebben ze het voor de Denen aantrekkelijker gemaakt om biologische producten te kopen. De nieuwe initiatieven zullen deze ontwikkeling verder bevorderen", zegt Helle Bossen namens Økologisk Landsforening.
Publicatiedatum: