Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koeiendans tegelijkertijd op 73 bio-boerderijen

Økodag in Denemarken trekt 232.000 bezoekers

Zo'n 232.000 Denen hebben vorige week een koeiendans op een bio-boerderij bijgewoond. Op 15 april om 12:00 uur precies openden de staldeuren op 73 biologische boerderijen door het hele land. "Dit hoge bezoekersaantal toont wederom aan dat de Økodag een volksfeest is. En het is geweldig om te merken dat de Denen zoveel waardering hebben voor het evenement. Het laat zien dat de consumenten veel belangstelling hebben voor biologisch en dierenwelzijn en willen weten waar het voedsel vandaan komt", reageert Per Kølster, voorzitter van Økologisk Landsforening. Per was aanwezig bij de officiële aftrap van de Økodag in Midtjylland.



Al jaren bezoeken meer dan 200.000 denen de Økodag. Søbysøgård in Fyn was dit jaar de best bezochte boerderij, daar waren ongeveer 15.500 mensen. Uit de evaluatie van de vorige Økodag is overigens gebleken dat 78% van de aanwezigen naderhand meer biologische producten zijn gaan kopen.
Publicatiedatum: