Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gelukkig sprong hij op een gunstige plek"

Koe prefereert slootje springen boven koeiendans

Tholen - De 'Koe in de weidag' bij de Eemlandhoeve in Bunschoten kreeg afgelopen zaterdag een bijzondere wending. Eén van de koeien wist met een plons door een sloot en na een aanvaring met het schrikdraad de rest van de kudde te bereiken. "De koeien mochten voor het eerst weer naar buiten en de betreffende koe was net even vrijgekomen van de koppel. Dit omdat hij de bocht richting het weiland miste. Daarop besloot de koe de kortste route naar de rest van de kudde af te leggen. Zelfs de sloot hield hem niet tegen. Hierdoor werd het voor deze koe dus een 'waterachtige dans'. Gelukkig besloot hij zijn sprong op een gunstige plek te wagen", vertelt Henk Huijgen.



Henk geeft aan dat het schrikdraad inmiddels gerepareerd is. Hierdoor kunnen de koeien niet van het land af en zullen ze elkaar niet meer kwijtraken.



Fantastisch Vlees met Joel Salatin

De Eemlandhoeve krijgt vandaag overigens bezoek van Joel Salatin. Tijdens 'Fantastisch Vlees met Joel Salatin' zal Joel Salatin er spreken, net als vertegenwoordigers van de Nederlandse sector. En de deelnemers gaan met elkaar stevig in gesprek over manieren om de zoogveehouderij te versterken en het geluid over dat fantastische vlees breder te laten klinken. "Vlees van dieren die hun hele leven naar hartenlust hebben kunnen grazen in de wei en in natuurgebieden. Vlees van dieren die het landschap onderhouden, al grazend de bodem opbouwen, koolstof helpen vastleggen, de waterhuishouding verbeteren en ondergronds èn bovengronds de biodiversiteit hoog houden. Vlees van dieren die hun natuurlijke weerstand nog hebben en in hoge mate gevoerd worden vanuit lokale bron. En dat is hartstikke lekker en oergezond vlees", aldus het agendabericht van de Eemlandhoeve.

In het AD staat een foto van het moment waarop de koe de sloot over springt. Klik hier om die te bekijken.

Voor meer informatie:

Henk Huijgen
De Eemlandhoeve
Bisschopsweg 7
3752 LK Bunschoten
033 2999200
info@eemlandhoeve.nl
www.eemlandhoeve.nl