Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Samenwerking sluit 2017 af met nettoresultaat van 590.000 euro

"Grote stappen gezet in voeder voor bio-segment"

Tijdens de algemene ledenvergadering 13 april jongstleden hebben de leden van coöperatie De Samenwerking ingestemd met de bestemming van het financiële resultaat over 2017 van 590.000 euro. De leden kunnen rekenen op een nabetaling van 2 euro per ton afgenomen mengvoer. De rest wordt toegevoegd aan de algemene reserves om ons bedrijf verder te versterken voor de toekomst. De belangrijkste reden voor het goede resultaat is de groei die in alle sectoren werd gerealiseerd door het werven van nieuwe klanten. Het aantal leden met bijbehorende mengvoederafzet is met circa 10% gestegen in vergelijking tot 2016. Financieel staat De Samenwerking er goed voor. Er zijn geen nieuwe leningen afgesloten. Het eigen vermogen is toegenomen tot meer dan 50%.

Het aandeel loonproductie blijft klein. Enkel het biologische mengvoer produceert de coöperatie niet zelf. Van de totale afzet aan mengvoer van 126.000 ton is circa 100.000 ton rundveevoer, waarmee De Samenwerking een belangrijke speler is in het westen en midden van het land. Er zijn grote stappen gezet in voeder voor het biologische en het 'VLOG' segment van het Duitse Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. De voorkoopactie kunstmest is bijzonder geslaagd. De winkelomzet stijgt en draagt ook bij aan het resultaat.

In 2017 heeft De Samenwerking voor circa 1 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek met name in automatisering. Hierdoor kan de coöperatie efficiënter en sneller produceren en is de capaciteit vergroot. De maximale capaciteit van de fabriek is bijna bereikt. De kosten zijn goed in de hand gehouden ook al zijn er veel overuren gedraaid. De totale personele bezetting is nagenoeg hetzelfde gebleven. De klanten bevinden zich in een straal van 75 kilometer rond de fabriek waardoor de transportkosten uitzonderlijk laag liggen. Ook het afgelopen jaar is het wagenpark verder vernieuwd.

Voor meer informatie: www.desamenwerking.nl
Publicatiedatum: