Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Odin steunt Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt

Odin is enthousiast over de Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt en steunt de telling graag. Odin roept daarom de meer dan 6.000 eigen coƶperatieleden op mee te doen aan de telling. Ook abonnees op de groenten- en fruittassen en winkelklanten is gevraagd mee te doen. Odin zet zich al jaren in voor de bijen en het steunen van de Nationale Bijentelling past daar goed bij.

Nationale Bijentelling

In het weekend van 21 en 22 april is de eerste Nationale Bijentelling. Iedereen wordt opgeroepen om mee te doen aan dit onderzoek door in de tuin gedurende een half uur bijen te tellen. Dit onderzoek is nodig omdat het niet goed gaat met wilde bijen. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn.
Meedoen aan de Bijentelling is eenvoudig. De verschillende soorten kunnen herkend worden met een telformulier met zoekkaart, een instructievideo en een bijengidsje. Deze zijn te vinden op www.nederlandzoemt.nl/bijentelling. Op deze website kunnen deelnemers in het weekend van 21 en 22 april ook direct hun resultaten invoeren en kan iedereen live de resultaten volgen.

Odin steunt de bijen

Op biodynamische boerderijen kunnen bijen goed gedijen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en er is meer ruimte voor bloemen. Maar door tijdsdruk en gebrek aan ervaring komen boeren vaak niet toe aan het creƫren van een goede omgeving voor bijen of het houden van bijen. Daarom helpt Odin imker Jos Willemse boeren, maar ook andere organisaties door bij hen te imkeren en hen te adviseren.
In mei zet Odin de bij extra in het zonnetje met de Meimaand Bijmaand. In samenwerking met onder andere de Kunsthal worden dan films vertoond en allerlei activiteiten georganiseerd.

Meer informatie op www.odin.nl en www.nederlandzoemt.nl
Publicatiedatum: