Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennisuitwisseling bio-telers en handelaren in Spanje

Een Nederlandse afvaardiging van biologische telers en handelsbedrijven ondernam eind februari een studiereis naar de Spaanse provincie Almeria. Het was de eerste activiteit van Bioglas, de kersverse vereniging voor biologische glastuinbouw. De reis, die samen met Ecovalia en CAAE werd georganiseerd, leverde veel kennis op over de wijze waarop Spaanse bedrijven biologische groenten telen.

Doel was om de samenwerking en kennisuitwisseling tussen Spaanse en Nederlandse telers te verbeteren. De bedrijven, die bezocht werden, onder andere Biosabor en Naturcharc, lieten zien hoe ze in het veel warmere klimaat werkten aan bodemgezondheid, compostering van plantenresten en ziekten- en plaagbestrijding. Leo Verbeek, voorzitter van Bioglas: "We willen de samenwerking voortzetten. Eén van de onderwerpen, die we graag oppakken, is de harmonisering van het gebruik van meststoffen die in de biologische teelt zijn toegestaan."

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Publicatiedatum: