Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thuiskas digitaal aangestuurd

"De toekomst van het thuis biologisch kweken èn koken”"

Tholen - Twee vrienden, Vasileios Vallas en Yanni Garcia Postigo, stelden zichzelf en elkaar de vraag 'Zou het mogelijk zijn om aardbeien te kweken in je huiskamer midden in de winter?' Zo is in 2016 het bedrijf en product PlantHive ontstaan. "Dit is een aanpasbare Smart Garden waarmee iedereen een eigen biologische gewas thuis kan laten groeien als een expert", aldus de woordvoerder van PlantHive.





Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, waar een internationaal team werkzaam is. "De bedenkers zagen steeds vaker, met name in grote steden, dat het aanbod van verse groenten en fruit steeds beperkter is. In supermarkten is alles steeds meer verpakt. Vaak wordt er wel aandacht gegeven aan mooie gerechten en ingrediënten, maar niet waar die ingrediënten vandaan komen. Er is weinig tot geen aandacht over het kweken van je eigen groenten thuis. Met de digitale kas van PlantHive wordt een optimale groeiomgeving gecreëerd. Tevens zit er een educatief tintje aan doordat je via een app het hele proces digitaal kunt volgen. De PlantHive kan op afstand vanaf de pc, smartphone of tablet beheert en bedient worden. Het is geschikt voor alle soorten planten, bladgroenten, aromatische kruiden, decoratieve planten en ga zo maar door. Hoe mooi zou het zijn dat men alles een heel jaar uit de eigen kas kan halen."





De 'Urban Smart Garden' is bedacht in 2016 en heeft inmiddels een aantal producten op de markt gebracht om te testen. "We ontvingen positieve feedback van onze testers en dit was voor ons het moment om het nu groter in de markt te gaan zetten. Op 9 april zijn we met een Crowdfunding Campagne begonnen om zo door te kunnen ontwikkelen en het concept groot op de markt te kunnen brengen. We verwachten dat dit 'de keukenmachine van de toekomst' gaat worden. Een revolutie in het in eigen keuken kweken èn koken van gezonde maaltijden. De insteek is dat mensen hun eigen biologische groenten thuis kunnen kweken op een duurzame manier. Dus niet met het gebruik van veel stroom of water, dat vinden we belangrijk. Daarnaast is het een betaalbaar product en verkrijgbaar in verschillende maten."



Voor meer informatie:
PlantHive
contact@planthive.com
www.planthive.com