Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Frankijk: AGF zonder beschermingsmiddelen heeft meest kansrijke toekomst

"Persoonlijk lijkt het me voor de hand liggen dat het beschermingsmiddelvrije assortiment van groenten en fruit een betere toekomst zal hebben dan het biologische assortiment", aldus Olivier Brailly van het Franse Groupe MGD. "Voor een bepaalde klasse mensen zijn conventionele groenten en fruit bijna duivels hoewel overal in Europa echt gevaarlijke middelen al verboden zijn." Voor de niet-ingewijden blijft het biologische assortiment relatief vaag. "Het beschermingsmiddelvrije assortiment zorgt er op haar beurt vooral voor dat het geen bedreiging vormt voor onze gezondheid. Dit productassortiment is het meest herkenbaar. Bovendien zit het tussen biologisch en conventioneel in wat imago en prijzen betreft."De MGD Group brengt het PSD-distributieplatform in Rungis samen met het bedrijf Montfort et Fils in Bretagne. Dat is de toonaangevende exporteur van merken zoals Prince de Bretagne. In 2017 nam de MGD Group ook Valrevel over in de Provence, een teeltbedrijf dat gespecialiseerd is in sla, steenfruit en meloenen.

"Onze meloenen worden allemaal geteeld in de Provence. De Provence heeft een imago van versheid, kwaliteit en zon. We exporteren meloenen voornamelijk naar België, omdat de Belgen erg dol zijn op de zoete smaak." De tomaten van de MGD Group worden meestal in Frankrijk verkocht. "Hoewel Belgische tomaten als minder goed worden beschouwd dan Franse tomaten, eten Belgen toch vooral Belgische tomaten. Ik denk dat dit komt door hun chauvinistische kant."De MGD-groep biedt een uitgebreid assortiment tomaten, zoals de groene zebra en de ananastomaat. "De marktomstandigheden waren geweldig, het weer veroorzaakte een lichte vertraging in de oogst, maar dit was minder dan verwacht. De vraag is niet gedaald en in tegenstelling tot de verwachtingen kunnen we een breed aanbod bieden."Olivier selecteert producten op basis van 80/20 principe. Dat zijn de 20 producten, die verantwoordelijk zijn voor 80% van de consumptie. Voorbeelden zijn aardappelen, appelen, bananen, tomaten en sla. "Vroeger volstond het om deze producten tegen de laagste prijs aan te bieden, maar er ontstaat hoe langer hoe meer keuze en selectie in dit assortiment. De producten zijn mooier en meer kwalitatief dan voorheen en het premium assortiment groeit enorm. De producten worden meer en meer herkenbaar gemaakt, ze hebben labels als "geen pesticiden" en dergelijke. Voor ons bedrijf staat kwaliteit voorop en het voorrang geven van kwaliteit en versheid heeft zijn prijs. Gelukkig ontwikkelt de trend zich in een richting, die voor ons voordelig is."

Olivier voegt eraan toe dat consumenten willen dat de keten transparant is. "Ze willen weten hoe het product in de winkel is beland. Het is naar mijn mening niet ondenkbaar dat consumenten op een dag hun producten rechtstreeks bij de teler kopen."Voor meer informatie:
Groupe MGD
www.mgdgroupe.fr
Olivier Brailly
olivier.brailly@gmail.com
+336 73 45 48 58

Publicatiedatum: 17-4-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Duurzame microgroenten in het hart van Zürich
20-7-2018 Familie van Eck heeft besloten biologisch te gaan boeren
20-7-2018 Van supermarktinkoper naar leverancier
19-7-2018 Tuinbouwbedrijf De Waog loopt graag voorop
19-7-2018 Bio-artisjokken in KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten
19-7-2018 "Voor alles wat wij telen, hebben wij ook een afnemer"
18-7-2018 "Mooiste is mensen van allerlei leeftijden samen te hebben, dan krijg je het boerenerfgevoel"
18-7-2018 Vraag naar Europese biologische producten in de lift in Midden-Oosten
18-7-2018 Ierland: vraag naar biologisch AGF overtreft aanbod
18-7-2018 Eerste biologische kersen uit Aragon
18-7-2018 Supermarkt in Montreal biedt op dak geteelde bio-groenten aan
18-7-2018 Alterbio: binnenlandse verkoop ligt inmiddels hoger dan de export
18-7-2018 VS: Bio-microgroenten geteeld met aardwarmte
17-7-2018 'Heel Salland Biologisch' legt zich niet neer bij afkeuren subsidie-aanvraag
17-7-2018 Sittard krijgt eerste vestiging Buurderij Westelijke Mijnstreek
17-7-2018 OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana
17-7-2018 Vlaanderen: Geen water meer voor de groenten
17-7-2018 PostNL breidt foodbezorging uit naar ochtend
17-7-2018 Blauwe bes in beweging geslaagd
16-7-2018 Kazachstan gelooft in de toekomst van de biologische landbouw

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *