Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook Ekoplaza’s sluiten aan

'Too good To go' app breidt uit in Utrecht en Rotterdam

De voedselverspillingsapp 'Too good To go' is na succes in Amsterdam nu ook live in Utrecht en groeit snel door naar Rotterdam.

De van oorsprong Deense app 'Too Good to Go' is op 22 januari 2018 neergestreken in ons land. Met de app kan overtollig voedsel van restaurants, hotels en winkels besteld en opgehaald worden met een korting tot wel 70%. Amsterdam had de primeur, maar sinds vandaag is de app ook gelanceerd in Utrecht.

Too Good To Go wil voedselverspilling de wereld uit helpen. "Het verschil maken we door de samenwerking. We brengen ondernemers met de uitdaging van derving samen met buurtbewoners, die hun steentje willen bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling", aldus Joost Rietveld - Country Manager Too Good To Go Nederland. In Nederland wordt tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten per jaar verspild. Wereldwijd wordt een derde van al het voedsel dat wordt geproduceerd, onnodig verspild.



Iedereen kan bijdragen

De app maakt het voor iedereen gemakkelijk om hieraan bij te dragen, zowel voor de ondernemer als voor de consument. Gemak is daarin heel belangrijk en de sleutel tot succes volgens Joost: "Door het voorkomen van voedselverspilling zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, kan iedereen een bijdrage leveren en kunnen we echt een impact maken." De app verbindt consumenten met restaurants, winkels en hotels zodat overtollig eten alsnog verkocht wordt in plaats van weggegooid. Iedere maaltijd die op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak, bespaart zo'n twee kilo CO2. Too Good To Go heeft sinds haar lancering in Nederland al meer dan 2500 maaltijden gered.

De Magic Box

In de app kun je een zogenaamde Magic Box bestellen met eten dat die dag niet verkocht is van lokale winkels, restaurants en hotels. Wat men krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft - dus iedere keer weer een verrassing. Joost: "Het verrassingselement zorgt ervoor dat de ondernemer zo min mogelijk extra handelingen hoeft te doen maar ook dat de consument weer anders naar eten gaat kijken en weer creatief met restjes om leert gaan."



Amsterdam en Utrecht

Al meer dan 100 locaties in Amsterdam en Utrecht hebben zich aangesloten bij de missie van Too Good To Go, waaronder Ekoplaza, Vlaamsch Broodhuys en STACH. Na Utrecht gaat de app binnenkort ook live in Rotterdam en vanaf daar gaat het heel snel. Too Good To Go heeft de ambitie om aan het einde van 2018 in alle provincies actief te zijn en zo de hoeveelheid voedselverspilling in Nederland drastisch terug te dringen.

Voor meer informatie: www.toogoodtogo.nl 
Publicatiedatum: