Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Scholen regio Zutphen wennen aan De Goede Snackbar
"Nu serveren we geen voer meer maar voeding"

Chef-kok Eric van Veluwen verzorgt met zijn concept De Goede Snackbar de catering op drie scholen in de regio Zutphen. Het assortiment hiervan is bijna 40 procent biologisch (daarvoor kreeg De Groene Snackbar als eerste cateraar het bronzen EKO-keurmerk). Hij doet dit sinds de zomervakantie van 2017. In een artikel van Misset Horeca verklaart rector Erwin Lutteke van het Isendoorn College de keuze voor het iets duurdere concept als volgt: "Het is een goede manier om leerlingen bewust te maken van gezond en biologisch. Ook was het een vraag vanuit de ouders waarop wij geanticipeerd hebben. Maar het moest ook betaalbaar blijven." ConciŽrge Veron van Unen van de Vrijeschool in Zutphen zegt dat veel ouders waarderen dat er gezonde producten te krijgen zijn in de kantine. "Nu serveren we geen voer meer maar voeding." De chef-kok hoopt dat de versterkte aandacht voor biologisch doorgetrokken zal worden naar het lesmateriaal.

Voor meer informatie over De Goede Snackbar: degoedesnackbar@gmail.com

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: Misset Horeca

Publicatiedatum: 26-4-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar
9-5-2018 EKO-certificaat zilver voor Mr. & Mrs. Watson
8-5-2018 Kindermaaltijden Jamie Oliver bevatten meer calorieŽn en vet dan fastfood
7-5-2018 "Werken volgens 'no waste'-principe houdt me scherp"
7-5-2018 3x vegetarisch en vegan eten in Londen
3-5-2018 Museumrestaurant Schokland vernieuwd
3-5-2018 Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis
3-5-2018 Restaurant Water en Brood gaat weer open
2-5-2018 Bartrends: biologische groentencocktails
1-5-2018 Vriendinnen gaan los in de keuken met biologisch fingerfood
30-4-2018 Folder wijst toeristen op bio-adressen in Gouda
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing
3-4-2018 Dapp Frietwinkel nu ook in Leiden

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *