Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Scholen regio Zutphen wennen aan De Goede Snackbar
"Nu serveren we geen voer meer maar voeding"

Chef-kok Eric van Veluwen verzorgt met zijn concept De Goede Snackbar de catering op drie scholen in de regio Zutphen. Het assortiment hiervan is bijna 40 procent biologisch (daarvoor kreeg De Groene Snackbar als eerste cateraar het bronzen EKO-keurmerk). Hij doet dit sinds de zomervakantie van 2017. In een artikel van Misset Horeca verklaart rector Erwin Lutteke van het Isendoorn College de keuze voor het iets duurdere concept als volgt: "Het is een goede manier om leerlingen bewust te maken van gezond en biologisch. Ook was het een vraag vanuit de ouders waarop wij geanticipeerd hebben. Maar het moest ook betaalbaar blijven." Conciërge Veron van Unen van de Vrijeschool in Zutphen zegt dat veel ouders waarderen dat er gezonde producten te krijgen zijn in de kantine. "Nu serveren we geen voer meer maar voeding." De chef-kok hoopt dat de versterkte aandacht voor biologisch doorgetrokken zal worden naar het lesmateriaal.

Voor meer informatie over De Goede Snackbar: degoedesnackbar@gmail.com

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: Misset Horeca

Publicatiedatum: 26-4-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 'Oudhollands' meets 'biologisch modern' in De Oude Pastorie
15-8-2018 Foodtruck Viva Vega: "zoveel mogelijk biologisch"
14-8-2018 "We ondernemen voor 80 procent duurzaam en biologisch"
10-8-2018 Pop-up-restaurant midden in het weiland
8-8-2018 Belgische profvoetballer raakt overtuigd van bio-voeding
6-8-2018 Doorstart voor voor bio-fastserviceconcept The Barn
6-8-2018 Biologische saladebar SLA geopend in Rotterdam
6-8-2018 Nu ook biologische koffiekoekjes voor de horeca
20-7-2018 Daktuin voor het EKO-gecertificeerde Hotel Court Garden
18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *