Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodshed: online zakelijke markt voor lokaal en bijzonder eten

Willem Treep, medeoprichter van Willem&Drees, is één van de initiators van Foodshed. Hij noemt het op Linkedin zijn 'passion project' en omschrijft Foodshed.nl als een marktplaats voor lokaal en bijzonder eten en drinken. "Nu kun je je eigen 'shed' inrichten en samen zorgen we voor een democratischer voedselsysteem. Meld je nu aan", aldus Willem Treep. Volgens Distrifood moet de website op 1 mei volledig in bedrijf zijn.

Op de website van Foodshed staat de volgende uitleg over het platform:

Lokaal & bijzonder

Foodshed is een online, zakelijke markt voor lokaal en bijzonder eten. De afgelopen jaren zie je steeds meer mensen starten als zelfstandig producent van eten en drinken. De één begint met een eigen popcornmerk, de ander die start een brouwerij en weer iemand anders verzint het om bitterballen te maken van paddenstoelen. Wij van foodshed worden er blij van dat er zo veel nieuwe ambachtelijke producten gemaakt worden. Dat willen we graag verder stimuleren.

Online zakelijke markt

Een van de problemen, die je als zelfstandige producent tegen komt, is toegang tot de markt. Voordat je bij de grote supermarkten en groothandels binnen bent, ben je soms wel een jaar of meer verder. En als je dan iets nieuws wilt toevoegen aan je assortiment, dan kan je weer wachten. Foodshed wil daar verandering in brengen. Als zelfstandige producent kan je op foodshed direct je waar aanbieden aan alle individuele afnemers die er zijn: van zelfstandige supermarkt, delicatessenwinkel tot restaurant en café. Deze afnemers zijn namelijk op zoek naar producten waarmee ze zich kunnen onderscheiden, maar zij weten vaak ook niet wat er allemaal aan aanbod is én het bestellen bij zoveel verschillende leveranciers kost ook best wat tijd.

Door foodshed als marktplaats en besteltool te gebruiken, willen we dat probleem in een keer oplossen en het aantal zelfstandige producenten, het onderscheidend vermogen van individuele afnemers en daarmee de variatie van ons eten vergroten.

Voor meer informatie: www.foodshed.nl
Publicatiedatum: