Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-producten steeds populairder in Zwitserland - aantal bio-bedrijven stijgt

De vraag naar biologische producten is groot in Zwitserland. In het afgelopen jaar is zowel het aantal bio-bedrijven alsook het aantal bio-consumenten duidelijk gestegen. Bij de omzet heeft de branche een nieuwe recordwaarde bereikt.

In 2017 hebben 279 bedrijven zich nieuw aangemeld bij Bio Suisse. In totaal werkten er 6423 producenten volgens de richtlijnen van Bio Suisse, deelde de organisatie onlangs mee. Daarnaast waren er nog 483 bio-bedrijven die niet zijn aangesloten bij Bio Suisse.

De omzet, die met biologische producten behaald werd, steeg met 8,1 procent naar 2,71 miljard Zwitserse frank (2,28 miljard euro) en bereikte met 9 procent het tot nu toe grootste marktaandeel. In het westen van Zwitserland zijn de omzet en het marktaandeel bovengemiddeld sterk toegenomen.

Net als in de voorgaande jaren werd circa de helft van de omzet met versproducten behaald. De meest gekochte biologische producten waren in 2017 eieren, groenten en vers brood, die alleen een marktaandeel van meer dan twintig procent behaalden.

Gemiddeld gaf iedere Zwitserse consument in het afgelopen jaar 320 Zwitserse frank (270 euro) aan biologische producten uit (2016: 299 Zwitserse frank= 252 euro). Volgens Bio Suisse is dat wereldwijd gezien de hoogste uitgave per hoofd van de bevolking. Ongeveer de helft van de Zwitserse consumenten koopt dagelijks of meerdere keren per week biologische producten.


Publicatiedatum: