Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Het winnende beleid voor agro-ecologie kan wereldwijd toegepast worden"
Nederlands tintje aan Future Policy Award

Tholen - Elk jaar wordt het meest visionaire beleid dat urgente uitdagingen van de mensheid aanpakt, geprezen met de Future Policy Award (FPA). Dit is de enige wereldwijde prijs die beleid in plaats van personen erkent. De World Future Council heeft deze prijs voor 's werelds beste beleid voor agro-ecologie sinds 2010 jaarlijks toegekend in samenwerking met de VN-agentschappen. Het Nederlandse bedrijf DO-IT participeert in het project. "We verbinden onze naam graag aan deze bijzondere award, vooral omdat dit een prijs is voor beleid. Het mooie is dat het winnende beleid mogelijk wereldwijd toegepast kan worden. Daardoor kan het zich als een olievlek uitbreiden", vertelt Martha Jeuken namens DO-IT.

Hoe is DO-IT met het project in aanraking gekomen? "Poppe Braam, oprichter van DO-IT, leerde de mensen achter de award kennen en besloot al snel dat hij het project wilde gaan steunen. Ons bedrijf is wereldwijd actief en dat past hier goed bij. Mooi is dat de Future Policy Award ook steun krijgt van IFOAM en de VN."

De organisatie van de verkiezing is in handen van de FAO (Food and Agriculture Organization van de VN), de World Future Council en IFOAM Organics International. De organisaties benadrukken dat ons wereldwijde voedselsysteem op een kruispunt staat. "We moeten overschakelen naar meer duurzame voedselsystemen. Agro-ecologie is een concrete optie in dit proces", zo melden de organisaties in een gezamenlijk persbericht.

Maria Helena Semedo, adjunct-directeur-generaal van de FAO: "Agro-ecology kan een bijdrage leveren aan de transformatie van de manier waarop we momenteel voedsel produceren en consumeren om zo gezondere en duurzamere voedselsystemen te bouwen. Maar dit vraagt om volledige betrokkenheid van overheden en beleidsmakers. Alleen met een aanzienlijke inzet op beleidsniveau zullen we zien dat het zin heeft om in te zetten op agro-ecologische benaderingen en kan het potentieel hiervan benut worden."


Van links naar rechts: Peggy Miars (IFOAM Organics International), Maria Helena Semedo (FAO) en Alexandra Wandel (World Future Council). Copyright: FAO/Alessandra Benedetti.

Volgens Alexandra Wandel, directeur van de World Future Council, zal de Future Policy Award van dit jaar bewezen oplossingen laten zien, die duurzame landbouw mogelijk maken. "De World Future Council is vastbesloten om verder samen te werken met de FAO om het beste beleid te identificeren om vooruitgang te boeken met behulp van agro-ecologie. Ook zullen we dit in het belang van toekomstige generaties delen. Het is cruciaal dat we leren van het beleid dat al impact heeft.'

Peggy Miars, World Board President van IFOAM Organics International: "De betrokken organisaties erkennen het potentieel van agro-ecologie om gezonde voeding voor iedereen bereikbaar te maken en om sociale onrechtvaardigheid, klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit aan te pakken. We zien dit al gebeuren in tal van landen waar het beleidskader het goed doet. Laten we dit innovatieve beleid onder de aandacht brengen en belonen."

De winnaars van de Future Policy Award 2018 zullen tijdens de World Food Week bekend worden gemaakt. Dit door middel van een ceremonie bij de FAO in Rome.

De Future Policy Award 2018 wordt ondersteund door de FAO, de World Future Council, IFOAM Organics International, met hulp van Green Cross International, Sekem Group (Egypte) en DO-IT.

Voor meer informatie:

Martha Jeuken
DO-IT
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
0854 870487
martha@organic.nl
www.organic.nl

Publicatiedatum: 16-4-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Drie bio-finalisten in top 10 Nutrition Greenhouse-programma
20-7-2018 Biojournaal.nl viert vakantie, maandag 6 augustus zijn we terug
20-7-2018 Verkrijgbaar bij Kroon: producten van de Oertuin
20-7-2018 Alle kinderen in Nederland KidsProef
19-7-2018 Goed jaar voor duurzaam opgewekte stroom
19-7-2018 Legend Organic Farms koopt 5000 hectare voor bio-productie
18-7-2018 Realisatie van een nieuwe bewaarschuur en nieuwe woning
17-7-2018 Dochter voor redacteur Rudolf Mulderij
17-7-2018 ‘Proefboerderij Haverkamp’: een gemengd bedrijf voor toekomstboeren
16-7-2018 Belgische fipronilleverancier vraagt faillissement aan
16-7-2018 "We betalen die fosfaatboete gewoon met z'n allen"
13-7-2018 Vlaamse boeren vragen om uitzonderlijke droogte te erkennen als landbouwramp
13-7-2018 Biologisch pluimveehoudster schrijft boek: "Fipronil, beslist geen eitje!"
13-7-2018 Melkveehouderij de Jong in omschakeling: "Ik hoop meer arbeidsvreugde te vinden"
13-7-2018 Haneman Biofruit genomineerd voor Ondernemer van het Jaar 2018
12-7-2018 Tien jaar cel voor doden Nederlandse bio-boer in Spanje
11-7-2018 VK: Soil Association moedigt restaurants aan om biologische producten te gebruiken
11-7-2018 Minister Schouten bezoekt boerderij ’t Paradijs
11-7-2018 Meer boeren combineren voedselproductie met dienstverlening
11-7-2018 Q-cape nieuwe sponsor van evenementenstichting STADronten

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *