Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Het winnende beleid voor agro-ecologie kan wereldwijd toegepast worden"
Nederlands tintje aan Future Policy Award

Tholen - Elk jaar wordt het meest visionaire beleid dat urgente uitdagingen van de mensheid aanpakt, geprezen met de Future Policy Award (FPA). Dit is de enige wereldwijde prijs die beleid in plaats van personen erkent. De World Future Council heeft deze prijs voor 's werelds beste beleid voor agro-ecologie sinds 2010 jaarlijks toegekend in samenwerking met de VN-agentschappen. Het Nederlandse bedrijf DO-IT participeert in het project. "We verbinden onze naam graag aan deze bijzondere award, vooral omdat dit een prijs is voor beleid. Het mooie is dat het winnende beleid mogelijk wereldwijd toegepast kan worden. Daardoor kan het zich als een olievlek uitbreiden", vertelt Martha Jeuken namens DO-IT.

Hoe is DO-IT met het project in aanraking gekomen? "Poppe Braam, oprichter van DO-IT, leerde de mensen achter de award kennen en besloot al snel dat hij het project wilde gaan steunen. Ons bedrijf is wereldwijd actief en dat past hier goed bij. Mooi is dat de Future Policy Award ook steun krijgt van IFOAM en de VN."

De organisatie van de verkiezing is in handen van de FAO (Food and Agriculture Organization van de VN), de World Future Council en IFOAM Organics International. De organisaties benadrukken dat ons wereldwijde voedselsysteem op een kruispunt staat. "We moeten overschakelen naar meer duurzame voedselsystemen. Agro-ecologie is een concrete optie in dit proces", zo melden de organisaties in een gezamenlijk persbericht.

Maria Helena Semedo, adjunct-directeur-generaal van de FAO: "Agro-ecology kan een bijdrage leveren aan de transformatie van de manier waarop we momenteel voedsel produceren en consumeren om zo gezondere en duurzamere voedselsystemen te bouwen. Maar dit vraagt om volledige betrokkenheid van overheden en beleidsmakers. Alleen met een aanzienlijke inzet op beleidsniveau zullen we zien dat het zin heeft om in te zetten op agro-ecologische benaderingen en kan het potentieel hiervan benut worden."


Van links naar rechts: Peggy Miars (IFOAM Organics International), Maria Helena Semedo (FAO) en Alexandra Wandel (World Future Council). Copyright: FAO/Alessandra Benedetti.

Volgens Alexandra Wandel, directeur van de World Future Council, zal de Future Policy Award van dit jaar bewezen oplossingen laten zien, die duurzame landbouw mogelijk maken. "De World Future Council is vastbesloten om verder samen te werken met de FAO om het beste beleid te identificeren om vooruitgang te boeken met behulp van agro-ecologie. Ook zullen we dit in het belang van toekomstige generaties delen. Het is cruciaal dat we leren van het beleid dat al impact heeft.'

Peggy Miars, World Board President van IFOAM Organics International: "De betrokken organisaties erkennen het potentieel van agro-ecologie om gezonde voeding voor iedereen bereikbaar te maken en om sociale onrechtvaardigheid, klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit aan te pakken. We zien dit al gebeuren in tal van landen waar het beleidskader het goed doet. Laten we dit innovatieve beleid onder de aandacht brengen en belonen."

De winnaars van de Future Policy Award 2018 zullen tijdens de World Food Week bekend worden gemaakt. Dit door middel van een ceremonie bij de FAO in Rome.

De Future Policy Award 2018 wordt ondersteund door de FAO, de World Future Council, IFOAM Organics International, met hulp van Green Cross International, Sekem Group (Egypte) en DO-IT.

Voor meer informatie:

Martha Jeuken
DO-IT
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
0854 870487
martha@organic.nl
www.organic.nl

Publicatiedatum: 16-4-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 "Bio-maïsboer financier van 50.000 pro-Russische kranten"
25-4-2018 Zou lager btw-tarief in België biolandbouw een extra boost geven?
25-4-2018 Spar rolt gezondheidsformule internationaal uit
25-4-2018 De evolutie van biologische producten
25-4-2018 Is droogte nu verleden tijd?
24-4-2018 Simon Lévelt sponsort het Van Gogh Museum
24-4-2018 'Lekker' belangrijkste aankoopmotief middelbare scholieren
24-4-2018 BuytenBeleef Festival trekt 900 bezoekers
23-4-2018 Wessanen maakt minder winst
23-4-2018 "We willen het liefst bio-landbouwbedrijven"
20-4-2018 Reuzengrutto nestelt langs de A12
20-4-2018 Eosta in finale Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap
19-4-2018 Aantal zoekopdrachten naar 'groene' banen neemt toe
19-4-2018 "Grote stappen gezet in voeder voor bio-segment"
18-4-2018 Booths breidt assortiment natuurlijke, biologische verzorgingsmiddelen uit
18-4-2018 Odin steunt Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt
18-4-2018 Veel biologisch tijdens festivals deze zomer
17-4-2018 Een biologische winkel met 17.000 winkeliers
17-4-2018 'Too good To go' app breidt uit in Utrecht en Rotterdam
17-4-2018 "Intensieve samenwerking essentieel in Noord-Nederland"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *