Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw: biologische erwten prote´nepoeder met 80% eiwit

Prote´nepoeders zijn geconcentreerde eiwitten van peulvruchten of rijst voor wanneer er behoefte is aan een extra hoeveelheid eiwitten. Vanaf heden is bij DO-IT erwten prote´nepoeder verkrijgbaar. "Onze prote´nepoeders worden van biologische erwten gemaakt door ze te weken, te verpulveren en door centrifugeren te scheiden. Na het verhitten en emulgeren wordt het gedroogd door te sproeien en verpakt. Ons biologische erwten prote´nepoeder wordt gemaakt van gele erwten, pisum sativum en bevat 80% prote´ne/eiwit. Het aminozurenprofiel in essentiŰle en vertakte aminozuren is van hoge kwaliteit. Zo bevat het poeder onder meer lysine. De erwtenprote´ne is licht verteerbaar, heeft een natuurlijke smaak en bevat geen phytaten", vertelt Dexter Geertman namens DO-IT.

Nutritionele voordelen

Erwtenprote´ne is een alternatief voor weipoeder en soja. Het is glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor vegetariŰrs en veganisten. Erwteneiwit is ook hoog in ijzer, calcium en vezels. Prote´nepoeder is geschikt voor het herstel van spieren na zware inspanning (sport) of als spieren verminderen bij inactiviteit. Het is ook goed voor ouderen, bij ondervoeding of bij weinig uithoudingsvermogen.

Toepassingen

Erwten prote´nepoeder kan gebruikt worden in smoothies, repen, koekjes, pannenkoeken, cakes, soepen enzovoorts. Het is een alternatief voor zuivel en bevat legumine met dezelfde eigenschappen als case´ne. Prote´nepoeders kunnen met dranken of granen worden gemengd om een hogere voedingswaarde te bereiken. Het kan vlees vervangen in burgers, worsten en andere vleesvervangers als eiwitverrijking. 
 

Verkrijgbaarheid

Code 20330 ľ 20 kilogram Pea protein powder. Klik hier voor meer informatie of informeer bij Dexter Geertman.

Publicatiedatum: 13-4-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Franse Idyl levert bio-kruiden en dr. A. Vogel kruidenzout
10-7-2018 Reeks recepten gelanceerd ter inspiratie voor gebruik biologische kokos
9-7-2018 "Mijn ongezouten mening over zout"
9-7-2018 Duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace nu ook in Papoea Nieuw Guinea
5-7-2018 Zet temperatuurdip juist aan tot barbecueŰn?
2-7-2018 Bio-energyreep 'Precision bar' geeft consument precies wat hij nodig heeft
2-7-2018 Nieuw: Suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke bio-granola's
29-6-2018 "De zoveelste lijn met olijfolie en olijven..."
28-6-2018 Hazelnootpastawijzer: Drie bio-hazelnootpasta's in top 10
21-6-2018 "Het is even schrikken, maar de beloning mag er zijn"
21-6-2018 "Productie oude Siciliaanse tarwerassen hoger dan ooit"
14-6-2018 Sinaasappel- gemberjam nieuw van Ekoland
11-6-2018 "Groot potentieel voor Cubaanse bio-export"
7-6-2018 Quinoa tricolore: resultaat van ketenproject
5-6-2018 Drie bio-boeren steken nek uit voor vergeten 'granen'
29-5-2018 Going Nuts, Choc-Kinly Good, Berry Madness
22-5-2018 Biologisch Nederlands graan blijft hot
22-5-2018 GoodyFood-klant wint 365 gratis repen
9-5-2018 Nieuw: Biologisch geteeld zeewier uit Spanje
8-5-2018 Nederland eerste Europese land met thee van eigen bodem

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *