Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buurman Vanderlande verantwoordelijk voor mechanisatie nieuw distributiecentrum Udea

Vanderlande heeft een contract getekend met de Nederlandse biologische voedingsdistributeur Udea om een state-of-the-art ADAPTO-oplossing voor producten te leveren. Het geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem is één van de grootste in zijn soort die Vanderlande tot nu toe heeft geleverd en wordt gehuisvest in Udea's nieuwe distributiecentrum (DC) in Veghel. De bouw van de faciliteiten zal beginnen in juni 2018 en het complex zal naar verwachting eind 2018 in gebruik worden genomen.

Vanwege de aanhoudende groei en vanwege een aantal recente overnames maakte Udea van de gelegenheid gebruik om zijn processen opnieuw te bekijken. Op dit moment zijn de verse en droge producten van het bedrijf op twee verschillende locaties ondergebracht, maar deze worden op één locatie gecentraliseerd na de bouw van de nieuwe DC.

Vanwege de diversiteit van zijn productstromen - inclusief droge, gekoelde, ambiante, verse en diepvriesproducten - koos Udea ervoor om zijn processen te automatiseren bij een enkele omnichannel food DC. Dit is ook van invloed op de leveringen die het aan Ekoplaza levert, evenals op de e-commerce-activiteiten voor consumenten.

Het ADAPTO-systeem van Udea op het Veghel Foodpark zal gebruik maken van extra dubbelopslag en een hoge doorvoer van snel bewegende goederen bieden. Naast de acht ergonomische decanteerstations zijn er 11 pickstations, waar operators zowel consumenten- als winkelbestellingen kunnen selecteren. Vanderlande is ook bezig met de installatie van SIR (smart item robotica), die verantwoordelijk is voor het automatisch selecteren van gezondheidszorg en cosmetische producten.

Uniek voor de voedselmarkt zal Udea de eerste zijn om meerdere temperatuurzones binnen de ADAPTO-racks te integreren, wat een grote hoeveelheid ruimte zal besparen. "Het is bijzonder prettig voor ons om samen te werken met Udea, die hier in Veghel onze naaste buren zijn", zegt de Managing Director van Vanderlande, Tjarko Bouman. "Beide bedrijven kunnen trots zijn op het niveau van samenwerking tot nu toe en het project is ook een uitstekende gelegenheid om nog meer ervaring op te doen met onze robotoplossingen in een voedingswinkelomgeving."

General Manager van Udea, Erik Does, voegt hieraan toe: "We kozen voor ADAPTO, omdat het een oplossing is, die naast onze bedrijfsactiviteiten kan groeien. Het was bijzonder bevredigend voor ons om samen met Vanderlande deel te nemen aan dit eerste proces, omdat ze een businesscase presenteerden met spannende nieuwe inzichten en mogelijkheden. Als gevolg hiervan hebben we binnenkort toegang tot een flexibel en schaalbaar systeem dat we kunnen uitbreiden als dat nodig is."

Voor meer informatie: www.vanderlande.com en www.udea.nl
Publicatiedatum: