Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense ministers willen boete voor niet gecertificeerde labeling 'biologische' producten

In Oekraïne heeft een groep ministers een wetsvoorstel gedaan waarmee boetes opgelegd kunnen worden aan voedingsproducenten, die het nationale biologische label op hun producten gebruiken zonder dat deze gecertificeerd zijn. Het wetsvoorstel is 30 maart ingeleverd. Maar liefst 26 parlementaire leden hebben meegewerkt aan het voorstel. 

Het wetsvoorstel wil fabrikanten verplichten om hun biologische productie jaarlijks te laten certificeren om er zo zeker van te zijn dat voldaan wordt aan de wettelijke eisen van de biologische productie. Daarnaast willen ze op deze manier ook het aantal biologische producten op de markt bij kunnen houden en met het certificeringsagentschap bespreken hoe een gecertificeerd biologisch product gelabeld moet worden. 

Een certificaat van een erkend biologisch certificeringsagentschap is 15 maanden geldig vanaf het moment dat het wordt uitgegeven. Het doel van het voorstel is om de wetgeving rond de biologische productie en de labeling van deze productie te verbeteren. Daarnaast willen de beleidsmakers een gelijke lijn trekken tussen de Oekraïense wetgeving en die in de Europese Unie. 

Bron: Kyiv Post
Publicatiedatum: