Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Pollinators openen voedselbank voor wilde bijen

Nederland wordt opgeroepen mee te zaaien voor de bijen

Het afgelopen jaar stond de bijensterfte volop in de schijnwerpers. Het gaat slecht met de bestuivende diersoorten. Daarom roepen The Pollinators heel Nederland op om op 22 april mee te zaaien voor de bijen. Op uitdeelpunten kan iedereen voor én tijdens de Nationale Zaaidag biologisch bloemzaad afhalen.

In de regio Noord-Limburg en Land van Cuijk is dit bij de sociale onderneming Bijenhotel in Overloon. Ook rijden The Pollinators weer door het land met een elektrische auto's met ambassadeurs zoals Egbert Jan Weeber, Hannah Hoekstra, Manuel Broekman, Kiki van Deursen, Tycho Gernandt en Adriana Mosk.

Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt, heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers naast professionele bijenhotels ook voldoende stuifmeel en nectar nodig.



Helaas is de situatie niet rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Veel biologische bloemen zaaien, zorgt voor extra krachtvoer. Een goede reden voor The Pollinators om kilo’s zaad uit te delen. Iedereen die van plan is in zijn eigen buurt te gaan zaaien, kan gratis biologische bloemzaden in Overloon ophalen.

The Pollinators vormen een landelijk netwerk van mensen en organisaties die zich inzetten voor bestuivers, zowel in woord als in daad. The Pollinators werd in 2016 gestart door The Tipping Point en Nudge om aandacht te vragen voor de afname van bestuivende insecten. Bijenhotelkopen.nl is partner van The Pollinators en ondersteunt de landelijke acties ter bescherming en ondersteuning van de wilde bijen.

Voor meer informatie: www.thepollinators.org
Publicatiedatum: