Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vogelvriendelijke Weken bij Ekoplaza

Van 4 tot en met 24 april zijn bij alle vestigingen van Ekoplaza de Vogelvriendelijke Weken. Deze drie weken, georganiseerd in samenwerking met Vogelbescherming, staan in het teken van biologische producten die op vogelvriendelijke wijze zijn gemaakt. De consument vindt aanbiedingen en helpt met zijn aankoop direct de vogels.

Koop vogelvriendelijk

Klanten kunnen aantrekkelijk geprijsde vogelvriendelijke producten kopen, variërend van jam tot melk en van kaas tot aardappelen. Daarnaast is er voor klanten van Ekoplaza een speciaal actielidmaatschap van Vogelbescherming: voor € 2,50 zijn ze een half jaar lid van Vogelbescherming en ontvangen ze twee keer het prachtige ledentijdschrift Vogels.

Op weg naar een vogelvriendelijk assortiment

Aan de vogelstand is goed te zien hoe het met de natuur gaat. Voor behoud van de vogels is biologisch boeren zonder gif en kunstmest belangrijk, maar de inzet van boeren om concrete maatregelen te nemen, is essentieel. Samen met Vogelbescherming gaat Ekoplaza met hun boeren aan het werk om een breder assortiment aan vogelvriendelijke producten te kunnen aanbieden. Doel is om op een positieve manier te zorgen voor bewustzijn onder de klanten en leveranciers: hoe kunnen we samen meer doen voor de biodiversiteit op het platteland?



Boeren helpen vogels

Vogels van het boerenland hebben veel last van intensieve landbouw: de ontwatering, grootschaligheid en eentonigheid. Met extra maatregelen voor vogelvriendelijk beheer kunnen boeren de vogels van weide en akker, zoals de grutto en de patrijs, een steuntje in de rug geven. Tijdens de Vogelvriendelijke Weken wordt een aantal producenten en leveranciers uitgelicht, die zich maximaal inzetten voor verschillende vogels.

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl
Publicatiedatum: