Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
142.000 hectare biologisch

Biologische teelt Zwitserland varieert per kanton

25% van het land in Zwitserland wordt gecultiveerd met een totaal van iets meer dan 1 miljoen hectare. Van deze miljoen hectare wordt 142.000 hectare (13,5%) biologisch gecultiveerd. Dit percentage varieert echter enorm per kanton en regio. 

Het kanton, waar het minst biologisch geteeld wordt, is Appenzell Innerrhoden (5,2%), en het kanton met de grootste hoeveelheid biologische teelt is Graubünden (63%). Andere kantons die hiertussen liggen zijn: Genève (7,8%), Vaud (6,3%), Wallis (18,6%), Bern (11,2%), Basel (27%) en Zurich (11,4%).

Deze plattegrond toont het percentage biologische cultivatie per kanton.



De gemiddelde grootte van een teeltbedrijf in Zwitserland was in 2016 20,1 hectare. Biologische bedrijven waren iets groter met een gemiddelde van 22,4 hectare. Niet-biologische bedrijven waren in 2016 gemiddeld 19,8 hectare.

Bovendien blijkt dat het enthousiasme voor de biologische teelt afhankelijk is van de regio waarin men woont. Zo is de animo voor biologisch in het bergachtige Graubünden met 63% veel groter dan in het veel lager gelegen Fribourg, waar slechts 6,3% van het land biologisch gecultiveerd wordt. 

Natuurlijk groeien gewassen verschillend op uiteenlopende hoogtes en terwijl de hoogte afneemt, blijkt het tijdsbesparende gebruik van conventionele producten aanlokkelijk voor telers. 

Bron: LW News
Publicatiedatum: