Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Klein begonnen, heel natuurlijk gegroeid"
Broer en zus bakken bio-biscuits

Al sinds begin jaren 1990 worden er in het Kempische Heultje biologische koekjes geproduceerd. Aan het roer van Eco Biscuits staan momenteel broer en zus Annemiek en Frans van Roekel.

Annemiek: "Wij zijn groot geworden met bio. Onze ouders hadden vroeger een groothandel in natuurvoeding. Op een bepaald moment hebben ze die verkocht en is mijn vader begonnen met een biologische bakkerij. We zijn toen, in 1993 was dat, ook mee in het bedrijf gestapt. Sinds 2010 zijn mijn broer en ik zaakvoerder."Eerlijke koekjes

Annemiek legt uit wat de koekjes zo speciaal maakt: "Onze bedrijfsfilosofie staat mijlenver af van de hedendaagse moderne voedingsindustrie. Veel voedingsbedrijven gebruiken in hun bereidingen uitsluitend industriële suikers en kunstmatige additieven. Wij kiezen daarentegen resoluut voor eerlijke koekjes met eenvoudige, 100% biologische ingrediënten. Al onze grondstoffen zijn afkomstig uit de biologische landbouw. We proberen onze grondstoffen zo lokaal mogelijk aan te kopen, al gaat dit niet voor alle ingrediënten natuurlijk. Mijn broer Frans steekt veel tijd in het zoeken naar die ingrediënten. In de toekomst zullen we ook nog meer gaan inzetten op graansoorten als haver en spelt, omdat de consument daar steeds meer naar vraagt. We zijn ook volop bezig om palmvrij te produceren. In onze koekjes vind je geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. We gebruiken geen riet- of bietsuiker, maar zoeten onze koekjes met biologische graan- en vruchtenstropen. Daardoor ontstaat er een lekkere natuurlijke smaak. Tot slot is een groot deel van ons aanbod veganistisch."Maatschappelijk verantwoord

Als duurzaam voedingsbedrijf vindt Eco Biscuits het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. "We ondersteunen verschillende goede doelen zoals Cunina, BOS+, Steps On Fire. Bij nieuwe investeringen letten wij op het duurzaamheidsaspect van onze aankopen", legt Annemiek uit.

De koekjes van Eco Biscuits zijn over heel Europa te verkrijgen: van hier tot in Zuid-Europa. En eind april vertrekt er zelfs een levering naar Japan. Annemiek: "Belangrijk is dat we blijven vernieuwen en dus steeds nieuwe producten ontwikkelen. Dat gaat gepaard met een lang en uitvoerig denkproces. Nu zijn we bezig met palmvrije quinoakoekjes. De eerste proeven vielen erg in de smaak."Annemiek en Frans zijn trots op wat ze tot nog toe gepresteerd hebben. "We zijn klein begonnen, hebben een fantastisch team en zijn er altijd in geslaagd om op een heel natuurlijke manier te groeien. Telkens als we een vrachtwagen zien vertrekken, zijn we blij met wat we afgeleverd hebben. Dat is toch erg belangrijk."

Voor meer informatie: www.ecobiscuits.be

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum: 5-4-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’
14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *