Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Koud weer resulteert in vlotte aardappelverkoop"

Israëlische bio-aardappelen beschikbaar van de winter crop

Tholen - De aardappelverkoop loopt momenteel vlot door. Dat vertelt Bart Nemegheer van het Belgische aardappelteelt- en handelsbedrijf De Aardappelhoeve. "De Lente breekt nog niet echt door en dat is goed voor de verkoop van consumptieaardappelen, omdat er dan veel meer warme maaltijden worden bereid."

"Voorlopig resulteert dit nog niet in een opleving van de prijs. We zien de prijs van Fontane licht stijgen, maar het prijsniveau van Challenger en Bintje is door de kwaliteitsproblemen minder goed", vervolgt de handelaar. "Het wordt nu stilaan ook tijd dat de aardappelen de grond in gaan, maar daarvoor is het toch te koud geweest. Aankomend weekend wordt weliswaar beter weer verwacht, maar daarna verwacht men toch weer wisselvallig weer. Ook in Duitsland is het extreem koud. Het zou zomaar kunnen dat het teveel aan oude oogst aan het einde van het seizoen toch opgenomen wordt, maar dat zien we aan het einde van de rit. Het weer is daarvoor allesbepalend."



Inmiddels zijn ook de eerste Primeuraardappelen uit Israƫl weer bij de Aardappelhoeve gearriveerd. "We hebben zowel bio- als conventionele aardappelen beschikbaar van de winter crop. Het is wachten op meer volumes, want het beperkte aanbod vindt op dit moment erg makkelijk hun bestemming. Zeker met Pasen, waarin de supermarkten toch graag een aantal primeurs opnemen in het aanbod, ging het geringe aanbod vlot de deur uit."

Voor meer informatie:
De Aardappelhoeve
Putterijstraat 7A
8700 Tielt (Belgiƫ)
T: +32 (0)51 40 25 00
F: +32 (0)51 40 95 01
M: +32 (0)477 29 17 84
M: +32 (0)473 55 25 45
E: bart@deaardappelhoeve.be
W: www.deaardappelhoeve.be