Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Belangrijk voor de biologische sector om mee te doen aan de AH buitendag”

Tholen - Biologische melkveehouderij De Beekhoeve stond op Tweede Paasdag in het teken van de AH-buitendag. Een dag waarbij mensen op bezoek kunnen bij één van de 74 Albert-Heijn leveranciers. Van boeren en telers tot bakkerijen en brouwerijen. Voor de Beekhoeve was het de derde keer dat ze mee deden aan deze dag. Voor de Albert Heijn produceren ze AH biologische volle en halfvolle melk. Meer dan 1000 mensen hadden zich aangemeld om deze Tweede Paasdag De Beekhoeve te bezoeken. "Ik schat dat er zo’n 850 mensen zijn geweest. Het weer viel wat tegen en dat zou een reden kunnen zijn dat er minder mensen waren dan dat zich hadden aangemeld. Maar alsnog is het een leuke, drukke en succesvolle dag geweest. We hadden ook nog een extra special, je kon namelijk op de tribune van hooibalen plaatsnemen om te genieten van een concert van zangeres Nienke van den Berg en pianist Cor Bakker. Zij brachten verschillende boerenkinderliedjes ten gehore", zo vertelt Monique van der Laan, mede eigenaresse van de biologische melkveehouderij.


Foto is gemaakt door fotograaf Maurice Vinken - Kleurstof.

Monique: "Het is een mooie kans om als biologische boerderij de consument een kijkje achter de schermen te geven. Het zijn veelal lichtgroene consumenten die op zo’n dag afkomen en dit zijn ook tevens de consumenten die het meest kritisch zijn en weleens twijfels hebben. Tijdens deze dag kunnen we laten zien, voelen en proeven hoe we werken. Ik denk dat het, zeker voor biologische ondernemers, belangrijk is om aan zulke activiteiten mee te doen. Jezelf laten zien, de consument bewuster maken en een stukje beleving meegeven en zo de mensen dichter bij hun voedsel brengen.. Zo doen we ook mee aan de bio-landbouw dagen. De AH-buitendag is voor ons de derde keer, ook onze kinderen vinden het heel leuk. Dit is maar goed ook, want het is toch best ingrijpend. Het vergt veel voorbereidingen en werk, maar je besteedt ook je hele Tweede Paasdag eraan in ruil voor tijd met je gezin. Wat wel opviel, was dat er veel biologische bedrijven meededen dit jaar en dat vind ik heel positief."


Foto is gemaakt door fotograaf Maurice Vinken - Kleurstof.
 
Er valt in het dagelijks leven nog veel meer te beleven op De Beekhoeve. "We hebben elke tweede zaterdag van de maand een meewerk dag. Iedereen die dit graag wil en de tijd heeft, mag op deze dag met ons meewerken. We hebben ook biologische producten in de verkoop. We bieden wandelroutes en excursies aan, workshops en cursussen en hebben een vergaderruimte waar mensen gebruik van kunnen maken. Er is altijd wel wat te doen", zo eindigt Monique.
 
Voor meer informatie:
Koos en Monique van der Laan
De Beekhoeve
Van Teylingenweg 172
3471 GK Kamerik
T. 0348-401254
info@beekhoeve.nl
www.beekhoeve.nl