Vruchtenspreads in een nieuw jasje
De producten van het landgoed worden volgens oude familierecepten gemaakt en veelal gezoet met biologische rietsuiker. Nu de discussie rondom het gebruik van suikers alom toeneemt, wordt de consument zich meer en meer bewust dat teveel suiker niet goed is voor de gezondheid. Om in te spelen op de groeiende vraag naar producten zonder suiker, heeft Mariënwaerdt een 9-tal smaken met een hoger vruchtgehalte ontwikkeld, gezoet met de aanwezige fruitsuikers, ondersteund door toevoeging van appelconcentraat. In jams zit gemiddeld 45% fruit en 55 gram suikers per 100 gram. In vruchtenspreads gemiddeld 60% fruit en 21 gram suikers per 100 gram. Dit betekent een reductie van het suikergehalte met maar liefst 30%.
De negen varianten in het nieuwe jasje.
Daarom heten deze producten ook geen 'jams' meer, maar 'vruchtenspreads'. Uiteraard ook biologisch. Mariënwaerdt gaat deze nieuwe lijn de komende tijd nog verder uitbreiden. De vruchtenspreads zijn onder meer te koop in de Landgoedwinkel en de webshop van Mariënwaerdt: www.landgoedwinkel.com.
De abrikozen- en aardbeienvariant.