Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hotspot voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers

'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag

Op 1 april, paaszondag, opent De Vegetarische Slager een eigen pop-up restaurant met terras aan het water aan de Hooikade in Den Haag. Eén van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar plantaardig vleesch het centrale thema vormt. Op het menu: het 'nieuwe vleesch', ofwel vegetarische en plantaardige lekkernijen met de structuur, smaak en de beleving van vlees. Geschikt voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers.

Het nieuwe vleesch wordt bereid door chefs Francisco de Almeida, Maarten Kleizen, Paul Bom en Oleg Knoester. Gastheer is Iskander Wissink, die brede ervaring heeft in de Haagse horeca. De naam van het restaurant, 'De Vleesch Lobby' refereert aan de ambitie om plantaardig vleesch te verheffen tot de nieuwe sociale norm. Naar de stellige overtuiging van Vegetarische Slager Jaap Korteweg zal de vleesconsumptie binnen 25 jaar gedecimeerd zijn. Hij ziet die ontwikkeling bevestigd door het feit dat grote vleesbedrijven als Zwanenberg, Rügenwalder Mühle en Tyson Foods in snel tempo overschakelen naar producten van plantaardige herkomst.



Oprichter en directeur Jaap Korteweg zal op 1 april om 17:30 uur het startsein geven voor het nieuwe restaurant, dat al is volgeboekt voor de openingsdatum. De locatie aan de Hooikade 4 is makkelijk bereikbaar en ligt in het centrum van Den Haag, aan de gracht, mét terras. Het restaurant is geopend voor lunch en diner van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 22:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur.

Het pop-up restaurant wordt een plek waar nieuwe ontwikkelingen worden gevierd en innovatie centraal staat, maar waar ook gerefereerd wordt aan historische mijlpalen zoals het slachtverbod van 1918. Het pand aan de Hooikade werd rond deze tijd gebouwd en is sindsdien bakermat geweest van onder andere vegetarisch restaurant De Dageraad.

Voor meer informatie: www.devegetarischeslager.nl
Publicatiedatum: