Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Hotspot voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers
'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag

Op 1 april, paaszondag, opent De Vegetarische Slager een eigen pop-up restaurant met terras aan het water aan de Hooikade in Den Haag. Eén van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar plantaardig vleesch het centrale thema vormt. Op het menu: het 'nieuwe vleesch', ofwel vegetarische en plantaardige lekkernijen met de structuur, smaak en de beleving van vlees. Geschikt voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers.

Het nieuwe vleesch wordt bereid door chefs Francisco de Almeida, Maarten Kleizen, Paul Bom en Oleg Knoester. Gastheer is Iskander Wissink, die brede ervaring heeft in de Haagse horeca. De naam van het restaurant, 'De Vleesch Lobby' refereert aan de ambitie om plantaardig vleesch te verheffen tot de nieuwe sociale norm. Naar de stellige overtuiging van Vegetarische Slager Jaap Korteweg zal de vleesconsumptie binnen 25 jaar gedecimeerd zijn. Hij ziet die ontwikkeling bevestigd door het feit dat grote vleesbedrijven als Zwanenberg, Rügenwalder Mühle en Tyson Foods in snel tempo overschakelen naar producten van plantaardige herkomst.



Oprichter en directeur Jaap Korteweg zal op 1 april om 17:30 uur het startsein geven voor het nieuwe restaurant, dat al is volgeboekt voor de openingsdatum. De locatie aan de Hooikade 4 is makkelijk bereikbaar en ligt in het centrum van Den Haag, aan de gracht, mét terras. Het restaurant is geopend voor lunch en diner van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 22:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur.

Het pop-up restaurant wordt een plek waar nieuwe ontwikkelingen worden gevierd en innovatie centraal staat, maar waar ook gerefereerd wordt aan historische mijlpalen zoals het slachtverbod van 1918. Het pand aan de Hooikade werd rond deze tijd gebouwd en is sindsdien bakermat geweest van onder andere vegetarisch restaurant De Dageraad.

Voor meer informatie: www.devegetarischeslager.nl

Publicatiedatum: 29-3-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 "Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing
3-4-2018 Dapp Frietwinkel nu ook in Leiden
3-4-2018 "We gaan zelf naar de bio-boeren om producten te selecteren"
3-4-2018 Firma Pickles nu ook in Den Bosch
3-4-2018 "Regelmatig herken ik in het restaurant gasten van onze proeverijen"
30-3-2018 "Op zoek naar leverancier biologische groenten"
29-3-2018 "Vegan catering wordt de volgende trend"
29-3-2018 Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel
28-3-2018 Bradley's introduceert vernieuwde productlijn onder Bradley's Organic
27-3-2018 "Wij maken biologisch meer mainstream bij klanten en leveranciers"
27-3-2018 Een impressie van de eerste Nederlandse Pret a Manger
26-3-2018 Avonturenpark Hellendoorn zet in op verantwoord eten en drinken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *