Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Hotspot voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers
'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag

Op 1 april, paaszondag, opent De Vegetarische Slager een eigen pop-up restaurant met terras aan het water aan de Hooikade in Den Haag. Eén van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar plantaardig vleesch het centrale thema vormt. Op het menu: het 'nieuwe vleesch', ofwel vegetarische en plantaardige lekkernijen met de structuur, smaak en de beleving van vlees. Geschikt voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers.

Het nieuwe vleesch wordt bereid door chefs Francisco de Almeida, Maarten Kleizen, Paul Bom en Oleg Knoester. Gastheer is Iskander Wissink, die brede ervaring heeft in de Haagse horeca. De naam van het restaurant, 'De Vleesch Lobby' refereert aan de ambitie om plantaardig vleesch te verheffen tot de nieuwe sociale norm. Naar de stellige overtuiging van Vegetarische Slager Jaap Korteweg zal de vleesconsumptie binnen 25 jaar gedecimeerd zijn. Hij ziet die ontwikkeling bevestigd door het feit dat grote vleesbedrijven als Zwanenberg, Rügenwalder Mühle en Tyson Foods in snel tempo overschakelen naar producten van plantaardige herkomst.



Oprichter en directeur Jaap Korteweg zal op 1 april om 17:30 uur het startsein geven voor het nieuwe restaurant, dat al is volgeboekt voor de openingsdatum. De locatie aan de Hooikade 4 is makkelijk bereikbaar en ligt in het centrum van Den Haag, aan de gracht, mét terras. Het restaurant is geopend voor lunch en diner van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 22:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur.

Het pop-up restaurant wordt een plek waar nieuwe ontwikkelingen worden gevierd en innovatie centraal staat, maar waar ook gerefereerd wordt aan historische mijlpalen zoals het slachtverbod van 1918. Het pand aan de Hooikade werd rond deze tijd gebouwd en is sindsdien bakermat geweest van onder andere vegetarisch restaurant De Dageraad.

Voor meer informatie: www.devegetarischeslager.nl

Publicatiedatum: 29-3-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Biologische daktuin voor Hotel Court Garden
18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *