Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Welkom aan boord!"

Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel

Tholen - Katinka Durkstra is het gezicht en de kracht achter Little River Café te Wijhe. Ze gaat dit jaar haar tweede seizoen draaien op haar horecaschip op de IJssel. Als rasonderneemster heeft Katinka ruim 30 jaar kookervaring en heeft ze een duidelijke visie. "Ik wil graag iets moois, 'groens' en eerlijks neerzetten met een hippe twist", zo vertelt Katinka.



Als gastvrouw heeft Katinka niet alleen oog voor haar gasten, maar ook voor de natuur, het dier en vindt ze het leuk en belangrijk om zich te blijven ontwikkelen in de keuken. "De interactie met mijn gasten is nog steeds een enorme drijfveer om door te gaan om blijdschap en voldoening aan beide kanten te verwezenlijken. Het water speelt al mijn hele leven een belangrijke rol en dat maakt dat deze locatie op het water perfect aansluit bij mijn droom. Lekker in de zon, ontspannen sfeer aan boord, hard werken, maar ook zeker genieten."



Haar persoonlijke levensstijl is al bijna levenslang vegetarisch en biologisch. "Nu het geitenwollen stigma er gelukkig af is en men zich realiseert dat dit de toekomst is, kan ik dit op een mooie actuele manier naar buiten brengen. En zoals ik de afgelopen jaren al heb mogen ervaren, is de vraag heel groot. Boven verwachting zelfs. Een gezond dier, pure ingrediënten, vernieuwende vegetarische gerechtjes en tapas, maken het een feest om home made 'dishes' voor te bereiden waar iedereen gelukkig van wordt. Naast gezond en lekker vind ik lokaal inkopen ook heel belangrijk en ik werk dan ook samen met veel lokale ondernemers", vult ze aan.



Het schip 'Salamander 2' op de IJssel is de plek om kennis te maken met de gastvrijheid en de gerechten van de rasonderneemster. "De menukaart aan boord is toegankelijk voor iedereen. Prijs en kwaliteit zijn goed tegen elkaar afgewogen en betaalbaar. Van een klein tot goot diner, feestje, borrel aan dek of in het gezellige ruim, alles is mogelijk. Ook inbreng en vragen zijn altijd welkom", aldus de gastvrouw.

Voor meer informatie:

Katinka Durkstra
Little River Café
Jachthaven De Loswal
Veerweg 1
8131 ZZ Wijhe
06 16237542
www.littlerivercafe.nl