Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Welkom aan boord!"
Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel

Tholen - Katinka Durkstra is het gezicht en de kracht achter Little River Café te Wijhe. Ze gaat dit jaar haar tweede seizoen draaien op haar horecaschip op de IJssel. Als rasonderneemster heeft Katinka ruim 30 jaar kookervaring en heeft ze een duidelijke visie. "Ik wil graag iets moois, 'groens' en eerlijks neerzetten met een hippe twist", zo vertelt Katinka.     



Als gastvrouw heeft Katinka niet alleen oog voor haar gasten, maar ook voor de natuur, het dier en vindt ze het leuk en belangrijk om zich te blijven ontwikkelen in de keuken. "De interactie met mijn gasten is nog steeds een enorme drijfveer om door te gaan om blijdschap en voldoening aan beide kanten te verwezenlijken. Het water speelt al mijn hele leven een belangrijke rol en dat maakt dat deze locatie op het water perfect aansluit bij mijn droom. Lekker in de zon, ontspannen sfeer aan boord, hard werken, maar ook zeker genieten."



Haar persoonlijke levensstijl is al bijna levenslang vegetarisch en biologisch. "Nu het geitenwollen stigma er gelukkig af is en men zich realiseert dat dit de toekomst is, kan ik dit op een mooie actuele manier naar buiten brengen. En zoals ik de afgelopen jaren al heb mogen ervaren, is de vraag heel groot. Boven verwachting zelfs. Een gezond dier, pure ingrediënten, vernieuwende vegetarische gerechtjes en tapas, maken het een feest om home made 'dishes' voor te bereiden waar iedereen gelukkig van wordt. Naast gezond en lekker vind ik lokaal inkopen ook heel belangrijk en ik werk dan ook samen met veel lokale ondernemers", vult ze aan.



Het schip 'Salamander 2' op de IJssel is de plek om kennis te maken met de gastvrijheid en de gerechten van de rasonderneemster. "De menukaart aan boord is toegankelijk voor iedereen. Prijs en kwaliteit zijn goed tegen elkaar afgewogen en betaalbaar. Van een klein tot goot diner, feestje, borrel aan dek of in het gezellige ruim, alles is mogelijk. Ook inbreng en vragen zijn altijd welkom", aldus de gastvrouw.

Voor meer informatie:

Katinka Durkstra
Little River Café
Jachthaven De Loswal
Veerweg 1
8131 ZZ Wijhe
06 16237542
www.littlerivercafe.nl 

Publicatiedatum: 29-3-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 "Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing
3-4-2018 Dapp Frietwinkel nu ook in Leiden
3-4-2018 "We gaan zelf naar de bio-boeren om producten te selecteren"
3-4-2018 Firma Pickles nu ook in Den Bosch
3-4-2018 "Regelmatig herken ik in het restaurant gasten van onze proeverijen"
30-3-2018 "Op zoek naar leverancier biologische groenten"
29-3-2018 'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag
29-3-2018 "Vegan catering wordt de volgende trend"
28-3-2018 Bradley's introduceert vernieuwde productlijn onder Bradley's Organic
27-3-2018 "Wij maken biologisch meer mainstream bij klanten en leveranciers"
27-3-2018 Een impressie van de eerste Nederlandse Pret a Manger
26-3-2018 Avonturenpark Hellendoorn zet in op verantwoord eten en drinken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *