Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Welkom aan boord!"
Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel

Tholen - Katinka Durkstra is het gezicht en de kracht achter Little River Café te Wijhe. Ze gaat dit jaar haar tweede seizoen draaien op haar horecaschip op de IJssel. Als rasonderneemster heeft Katinka ruim 30 jaar kookervaring en heeft ze een duidelijke visie. "Ik wil graag iets moois, 'groens' en eerlijks neerzetten met een hippe twist", zo vertelt Katinka.     



Als gastvrouw heeft Katinka niet alleen oog voor haar gasten, maar ook voor de natuur, het dier en vindt ze het leuk en belangrijk om zich te blijven ontwikkelen in de keuken. "De interactie met mijn gasten is nog steeds een enorme drijfveer om door te gaan om blijdschap en voldoening aan beide kanten te verwezenlijken. Het water speelt al mijn hele leven een belangrijke rol en dat maakt dat deze locatie op het water perfect aansluit bij mijn droom. Lekker in de zon, ontspannen sfeer aan boord, hard werken, maar ook zeker genieten."



Haar persoonlijke levensstijl is al bijna levenslang vegetarisch en biologisch. "Nu het geitenwollen stigma er gelukkig af is en men zich realiseert dat dit de toekomst is, kan ik dit op een mooie actuele manier naar buiten brengen. En zoals ik de afgelopen jaren al heb mogen ervaren, is de vraag heel groot. Boven verwachting zelfs. Een gezond dier, pure ingrediënten, vernieuwende vegetarische gerechtjes en tapas, maken het een feest om home made 'dishes' voor te bereiden waar iedereen gelukkig van wordt. Naast gezond en lekker vind ik lokaal inkopen ook heel belangrijk en ik werk dan ook samen met veel lokale ondernemers", vult ze aan.



Het schip 'Salamander 2' op de IJssel is de plek om kennis te maken met de gastvrijheid en de gerechten van de rasonderneemster. "De menukaart aan boord is toegankelijk voor iedereen. Prijs en kwaliteit zijn goed tegen elkaar afgewogen en betaalbaar. Van een klein tot goot diner, feestje, borrel aan dek of in het gezellige ruim, alles is mogelijk. Ook inbreng en vragen zijn altijd welkom", aldus de gastvrouw.

Voor meer informatie:

Katinka Durkstra
Little River Café
Jachthaven De Loswal
Veerweg 1
8131 ZZ Wijhe
06 16237542
www.littlerivercafe.nl 

Publicatiedatum: 29-3-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Biologische daktuin voor Hotel Court Garden
18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *