Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Life Lezing met Reinier van den Berg en Marc van Rijsselberghe:

Klimaatverandering en de gevolgen voor de wereldvoedselvoorziening

Reinier van den Berg maakt zich, net als andere meteorologen, grote zorgen over de klimaatverandering. Hij spreekt zelfs van klimaatontwrichting. Tijdens de Life Lezing van donderdag 5 april bij Aeres Hogeschool Dronten schetst hij de impact van voortschrijdende klimaatontwrichting op de wereld en ook op de land- en tuinbouw. Naast Van den Berg is ook Marc van Rijselberghe te gast van Zilt Proefbedrijf Texel. Van Rijsselberghe onderzoekt de teelt en marktkansen van zout resistente groenten als zeekool en strandbiet.

Als dank wat het bedrijfsleven in de vorm van stages, opdrachten en projecten biedt, organiseert de hogeschool deze Life Lezing. Reinier van den Berg is hoofdspreker tijdens de Life Lezing. Hij is bekend geworden als weerpresentator op televisie. Na bijna 30 jaar is hij hiermee gestopt en koos hij voor een baan als duurzaam ondernemer. Van den Berg begeleidt (jonge) ondernemers bij de ontwikkeling van bedrijven, die gericht zijn op een duurzame en circulaire economie. Zo is hij betrokken bij PyrOil, dat plastic wereldwijd op een winstgevende manier wil opruimen. Volgens Van den Berg heeft de klimaatverandering verstrekkende gevolgen voor de land- en tuinbouw. De situatie in Nederland wordt extra bemoeilijkt door voortschrijdende bodemdaling in het westen, midden en noorden. Samen met de versnellende stijging van de zeespiegel worden juist deze gebieden in toenemende mate kwetsbaar op de lange termijn.

Verzilting groot probleem

Na Van den Berg is het de beurt aan Marc van Rijselberghe. Door verzilting zijn wereldwijd grote gebieden onbruikbaar geworden voor gangbare landbouw. Ruim 125.000 ha grond in Nederland wordt in de nabije toekomst steeds zilter. Zilt Proefbedrijf, waar Rijselberghe eigenaar van is, zoekt naar kansen voor de landbouw om verzilting te benutten. Tijdens de Life Lezing vertelt hij over zijn ervaringen.

Aanmelden voor het bijwonen van de Life Lezing kan via www.aereshogeschool.nl.
Publicatiedatum: