Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australian Dairy Farms stapt over op biologische productie

Australian Dairy Farms (ASX:AHF) gaat met zijn zes Victoriaanse zuivelbedrijven overstappen op een biologische productie. Hiernaast zal er ook in operationele veranderingen worden geïnvesteerd om uiteindelijk ook biologische babymelkpoeder te gaan produceren.

Het bedrijf wil zich met deze stappen gaan herpositioneren op de markt van een kleine speler in het conventionele melk segment tot een grote leverancier van biologische babymelkpoeder dat van Australische melk gemaakt is. 

De directeur van het bedrijf, Peter Skene: "Dit is een hoogwaardige markt die moeilijk te betreden is en waar weinig concurrentie is. Deze initiatieven zijn een eerste stap om ons bedrijf een grote speler te maken op de markt van biologische premium babymelkpoeder."

De belangrijkste overwegingen voor het bedrijf zijn het opzetten van een UHT (lang houdbare) melk faciliteit voor binnenlandse en exportmarkten en een fabriek voor de het produceren van babymelkpoeder van Australische biologische melk. Het bedrijf zal deze faciliteiten opzetten als flexibele en specialistische faciliteiten en niet als een fabriek die grote hoeveelheden melk verwerkt. 

Bron: Finance Nine
Publicatiedatum: