Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Organisaties vragen minister Gove om bio-sector te steunen

De Engelse minister van Milieu, Voeding en Plattelandszaken, Michael Gove, zou zijn belofte van een 'groene' Brexit kracht bij moeten zetten door de biologische sector te steunen op de groeiende markt. Dit zegt het English Organic Forum in een brief. Zij schrijven dat steun voor de biologische sector kans biedt op zowel economische als ecologische voordelen, die passen bij de ambities van het toekomstige overheidsbeleid. 

Adrian Blackshaw, voorzitter van de Organic Trade Board: "In 2017 had de biologische markt in het Verenigd Koninkrijk een waarde van €2,5 miljard en was de markt met 7% gegroeid. Veel landen binnen de Europese Unie hebben in recente jaren echter een groei van 20% doorgemaakt en het marktaandeel van biologische voeding gaat in deze landen richting de 10%." 

"Het is dus duidelijk dat het VK een inhaalslag moet maken om te kunnen voldoen aan de groeiende consumentenvraag", zegt hij. De vereniging is bovendien teleurgesteld dat de biologische markt helemaal niet genoemd wordt in het nieuwste toekomstige beleidsdocument van het ministerie (DEFRA).

Liz Bowles, hoofd teelt bij de Soil Association: "Dit is ontzettend teleurstellend aangezien de biologische teelt een onderdeel is van de Europese wet met onafhankelijke jaarlijkse inspecties voor alle biologische telers en verwerkers. Dat de standaards van de biologische sector zijn opgenomen in de wet, maakt deze sector juist uniek." 

Bron: Farmers Guardian Insight
Publicatiedatum: