Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Ons doel: een positieve boodschap over Afrika”

Tholen - NABC is pas verhuisd naar een nieuw kantoor in Den Haag en zit op de elfde verdieping in het WTC. Bij de NABC (Netherlands-African Business Council) geloven ze dat de Nederlandse private sector een prominente rol speelt in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent. NABC, opgericht in 1946, is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 350 Nederlandse bedrijven, variërend van grote multinationals tot kleine- en middelgrote bedrijven en start-ups. Ze zijn actief in bijna elke sector en hebben een uitgebreid netwerk van duizenden Afrikaanse zakelijke contacten. Tevens hebben ze ook samenwerkingsrelaties met Nederlandse kennisinstellingen, NGO's, de Nederlandse overheid, Afrikaanse ambassades en handels- en investeringsbevorderingsinstituten.


Een aantal van de werknemers in het kantoor van NABC

Het jonge team verbindt Nederlandse bedrijven met de economische kansen, die Afrika te bieden heeft. Met de ervaring, kennis en het uitgebreide netwerk, bevindt NABC zich in de positie om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij het creëren en ontwikkelen van bedrijven op het Afrikaanse continent. “We richten ons alleen maar op Afrika en dat is wat ons zeker uniek maakt. Daarnaast hebben we binnen de organisatie sector-specifiek teams, zoals het agribusiness team. We zijn begonnen als business council die de opkomst van het Afrikaanse continent en de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven daarin onderstreepte. De laatste tien jaar opereren we steeds meer op projectbasis als consultancy club”, zo vertelt Anitra van der Kraan, sinds anderhalf jaar werkzaam bij NABC.

“We bevorderen de handel in Afrika door Nederlandse bedrijven de tools te bieden, die ze nodig hebben om te slagen in de verschillende regio's en markten in het hele continent. We organiseren het hele jaar door meerdere evenementen en zo zijn we in staat om onze leden en medewerkers waardevolle netwerkmogelijkheden te bieden. Daarnaast willen we een positieve boodschap over Afrika brengen en een tegengeluid laten horen bij de helaas toch vaak negatieve beeldvorming. Het jaarlijkse ‘ambassadeursdiner’ en de ‘AFRICA WORKS!’ conferentie zijn voorbeelden van zulke evenementen. We werken inmiddels met zo’n 15 mensen op kantoor plus drie stagiaires. We hebben veel kennis in huis en ieder heeft zo z’n eigen specialiteit, bijvoorbeeld het Francophone Afrika team, wat ook de Franstalige Afrikaanse landen onder de Nederlandse private sector op de kaart zet. Wat ons team ook wel uniek maakt, is dat de helft van ons team Afrikaans is. Dat zie je bijna nergens. We zitten sinds onze verhuizing met Sanec in één kantoor. Het is onze bedoeling om elkaar aan te vullen en krachten en netwerken te bundelen", legt Anitra uit.

De voorbije jaren heeft NABC meer dan 60 handelsmissies georganiseerd in Afrika en meer dan 50 in Nederland. “In juni gaan we naar Zimbabwe (tuinbouw en livestock) en in september gaan we op een specerijenmissie naar Madagaskar om handel tussen de Nederlandse deelnemers en Afrikaanse ondernemers te bevorderen. De specerijentelers in Madagaskar zijn zowel biologisch als conventioneel. De bedrijven telen zowel conventioneel als biologisch om hun risico te spreiden en altijd oogst en afzet te hebben. Ik ga zelf volgende week naar Nigeria op een agrofood handelsmissie. Dit zijn mooie en zeker waardevolle reizen voor zowel de Nederlandse als de lokale bedrijven. We brengen de bedrijven met elkaar in contact en vanuit daar kunnen ze het zelf verder oppakken. Daarnaast zijn we samen met 4 Nederlandse zaaizaad- en gewasbeschermingsbedrijven bezig met het opzetten van een training- en kenniscentrum in Nigeria om hoge kwaliteit groentenzaden te introduceren en de capaciteit en productie van de boeren te verhogen. Door samen te werken in de pre-competitieve fase in het betreden van een nieuw markt, staan de bedrijven gezamenlijk sterker op het gebied van lokale uitdagingen in de landbouwsector, regelgeving etc. Daarnaast kan een coöperatie meer impact bereiken", zegt Anitra.


Foto van een inkomende missie welke georganiseerd is door NABC

Anitra tot slot: "Ons doel is om lange termijn programma’s op te zetten, zodat we onze leden nog beter kunnen bedienen en aan ons kunnen binden."

Voor meer informatie:
NABC
Prinses Beatrixlaan 582 (WTC)
2595 BM Den Haag
KVK: 41150908
T: 070 304 3618
info@nabc.nl
www.nabc.nl