Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HelloFresh koopt het biologische Green Chef op

Het maaltijdbox bedrijf HelloFresh heeft Green Chef gekocht, een biologische maaltijdpakketten start-up die zich richt op veganistische, gluten-vrije en paleo diëten. Dit omdat het Duitse bedrijf de concurrentie met de Amerikaanse rivaal Blue Apron beter aan wil kunnen gaan.

HelloFresh, dat in november de beurs in Frankfurt op is gegaan, heeft geen details over de overname bekend gemaakt. De koop zou HelloFresh kunnen helpen om de leidende positie op de markt van Blue Apron en andere Amerikaanse concurrenten over te nemen. De deal is bijzonder, omdat Green Chef het eerste gecertificeerde biologische en gluten-vrije maaltijdpakketten bedrijf in Amerika is. 

Green Chef zal zijn biologische menu's aan het product portfolio van HelloFresh toevoegen om een gevarieerdere groep consumenten aan te trekken. HelloFresh krijgt ook een nieuw kantoor en een productiefaciliteit in Colorado door de deal.

In januari liet HelloFresh weten dat hun verkoop in het vierde kwartaal van 2017 met 59% was gestegen naar $309 miljoen (€251 miljoen). In de negen maanden daarvoor was de verkoop al met 49% gestegen.

HelloFresh levert wekelijks meer dan een miljoen maaltijden per week in de Verenigde Staten en heeft bijna 1,5 miljoen actieve klanten in 10 markten wereldwijd, zo zegt het bedrijf.

Bron: Fortune
Publicatiedatum: