Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Restaurant Logica bestaat 5 jaar
"EKO-keurmerk 100% is makkelijker dan 60%"

Tholen - Restaurant Logica in Leiden bestond eerder deze maand 5 jaar. "We zijn van begin af aan biologisch en er is veel waardering voor het feit dat we het anders dan anderen aanpakken. In deze roerige tijden voor de horeca gaat een gemiddeld restaurant een jaar of drie mee en dan wordt het concept veranderd. Dat wij nu 5 jaar bestaan is toch wel uniek in het centrum van een stad op een A-locatie", vertelt ondernemer Bart van Leeuwen die het restaurant samen met zijn partner Bianca runt.


Foto: Sjoerd van der Helm.

Restaurant Logica is sinds de viering van het 1-jarig bestaan gecertificeerd voor het EKO-keurmerk 100% biologische horeca goud. Het volledige aanbod is biologisch. Dat brengt volgens Bart geen extra uitdagingen met zich mee. "Volgens mij is 100% biologisch zelfs makkelijker dan 60% bijvoorbeeld. Hiermee heb je veel minder administratieve rompslomp. Wij gaan gewoon met de seizoenen mee en bekijken het veelal van dag tot dag."



Niet alleen inwoners van Leiden weten Logica inmiddels goed te vinden. "Vanwege de locatie komen er ook veel toeristen bij ons binnen. De prominente locatie helpt ons zeker." In geen enkel gerecht op het menu is vlees verwerkt. "Toch leggen we bewust niet de nadruk op het feit dat het vegetarisch is. Het grappige is dat sommigen dit niet eens door hebben. We gaan steeds meer de plantaardige kant op, maar in onze communicatie blijft het biologische aspect voorop staan."



Bart kijkt met een positief gevoel naar de toekomst. "Onlangs hebben we een nieuw huurcontract getekend voor de komende vijf jaar. We zijn zeker van plan om gewoon op deze manier door te gaan. We zullen niet opeens gekke dingen gaan doen."



Voor meer informatie:

Bart van Leeuwen
Restaurant Logica
Stille Rijn 11
2312 DE Leiden
071 3628939
info@lunchroomlogica.nl
www.lunchroomlogica.nl

Publicatiedatum: 26-3-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Biologische daktuin voor Hotel Court Garden
18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *