Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FIBL voegt Agriton-producten toe aan Inputlijst biologische sector

Sinds maart 2018 heeft FIBL drie producten van Agriton toegevoegd aan de Inputlijst voor de biologische sector. Het betreft de producten Aegir Zeeschelpenkalk, Edasil Kleimineralen en Vulkamin Oergesteentemeel.

Toepassingen

Agriton richt zich op natuurlijke producten die de kringloop Bodem-Plant-Dier-Mest beter op elkaar afstemmen. Zo wordt Aegir zeeschelpenkalk gebruikt om op rustige wijze de pH in de bodem te reguleren. Edasil kleimineralen worden gebruikt om arme zandgronden vruchtbaarder te maken. En bulkamin boxenstrooisel wordt gebruikt als ligboxenstrooisel in de melkveehouderij.



De Aegir Zeeschelpenkalk en de Edasil kleimineralen zijn ook onderdeel van het recept om Bokashi te maken. Bokashi is een bodemverbeteraar op basis van fermentatie, die de afgelopen jaren veel terrein wint. Door de toevoeging aan FIBL's Nederlandse Inputlijst kunnen biologische bedrijven Agriton-producten op vertrouwde wijze blijven gebruiken.

Voor meer informatie: gfeersma@agriton.nl en www.agriton.nl
Publicatiedatum: