Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joep van Koevorden, BioTropic:

"Vraag naar overzees bio-hardfruit vanuit heel Europa"

Tholen - Nu het Europese bio-hardfruit zo goed als van de markt is, is de vraag naar biologische appelen en peren van overzee torenhoog. "Dat geldt vooral voor appelen, maar ook de vraag naar biologische peren is goed", vertelt Joep van Koevorden van BioTropic.



"Als er nog Europees aanbod op de markt is, kon het andere jaren nog weleens voorkomen dat er nauwelijks belangstelling is voor overzees fruit. Ondanks dat de kwaliteit niet helemaal top is, blijft de herkomst een erg belangrijke factor voor de biologische markt. Nu is het hardfruit op en kunnen we spreken van een brede vraag. Zowel in Nederland, Duitsland als in Scandinaviƫ is de vraag groot."



"We zitten nu in het Argentijnse bio-seizoen. Met de Williams-peren zijn we al een tijdje bezig en ruim een week geleden arriveerden ook de eerste Argentijnse appelen. Wij geven zelf het overzeese seizoen medio mei een vervolg met Nieuw-Zeelandse appelen", vertelt Joep. Volgens de importeur is de productbeschikbaarheid zeker een issue. "De Argentijnen exporteren ook veel naar de VS. De lokale markt voor bio is in Argentiniƫ daarentegen nooit zo groot, maar men heeft zeker voldoende alternatieven."

Voor meer informatie:
Joep van Koevorden
BioTropic
Klappolder 193
2665 MP Bleiswijk
Tel: 030-2425010