Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 april

Duurzaam restaurant opent deuren op de Westergasfabriek

In het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek, grenzend aan het Westerpark, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige 'office humor' waarbij er een grote rol weggelegd zal zijn voor de bar met funky cocktails en een gevarieerde programmering. De menukaart brengt variatie in het huidige aanbod op het terrein van de Westergasfabriek en bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groenten.

Het gebouw werd, sinds de oplevering in 1885, gebruikt als kantoor en assistent-ingenieurswoning van de oorspronkelijke Westergasfabriek. Als ode aan de voormalige bestemming en authentieke gevel, waarop een plaquette 'Kantoren' staat, was de naam 'Bar Kantoor' snel gekozen. De bar, met diverse cocktails en andere dranken zoals ciders en kombucha, staat centraal tijdens de vele evenementen die er in Bar Kantoor georganiseerd zullen worden.
"Bar Kantoor zal dé plek worden voor leuke, inspirerende en knallende events. We zien er naar uit om buurtbewoners, parkbezoekers en alle andere Amsterdammers te verwelkomen. De bouw is in volle gang, we openen over 4 maanden, dus als je deze uitdagende reis met ons fijne team mee wilt maken, dan horen we het graag", aldus CEO en oprichter Marco Lemmers.

 
Rendering van Bar Kantoor – deze afbeelding kan enigszins afwijken van het eindresultaat

De combinatie van een gevarieerd menu (ontbijt, lunch, diner en borrel) en een laagdrempelige sfeer zorgt ervoor dat Bar Kantoor voor iedereen toegankelijk is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Chef Dirk Mooren: "De gefermenteerde groenten zijn overal terug te vinden: in alle gerechten en in onze signature cocktails. Dit zorgt voor een spannende twist in het toegankelijke menu." Naast het restaurant met open keuken, de bar en een private diningruimte komt er een terras aan de voor- en achterzijde van het pand waar genoten kan worden van de zon en een groen uitzicht.

Bar Kantoor is de nieuwste outlet van Marco Lemmers en Sam Cohen, die tevens de eigenaren zijn van restaurant MOER, eco-patisserie Sticky Fingers en de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels, waarvan The Tire Station de Entrée Award voor Best Hotel Concept 2017 heeft gewonnen. Bar Kantoor bevindt zich in hetzelfde pand als het nieuwste hotel Conscious Hotel Westerpark, dat op dezelfde datum als Bar Kantoor opent.

Zoals in alle vestigingen van Lemmers en Cohen speelt duurzaamheid ook bij Bar Kantoor een belangrijke rol: Het hotel én het restaurant zijn 100% elektrisch, wat betekent dat er geen gebruik gemaakt zal worden van gas. Naast de lokale, biologische en gefermenteerde ingrediënten is er een aquaponics waarbij planten en vissen worden gekweekt door middel van een recirculerend aquacultuursysteem en is er in het interieur-design gebruik gemaakt gerecyclede kantoormeubelen zoals hergebruikte ladekasten en stoelen.

Voor meer informatie:
Bar Kantoor
Haarlemmerweg 10
1014 BE Amsterdam
www.barkantoor.nl
Publicatiedatum: