Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tweede Paasdag:

Chocolade-event in Maastricht

Tholen - Chocolatier Ralph Hagen is medeorganisator van een Chocolade-evenement dat Tweede Paasdag in Maastricht wordt gehouden in de Augustijnenkerk.



Ralph heeft in juni 2016 het roer volledig omgegooid in zijn bedrijf. "We gebruiken uitsluitend nog volledig biologisch gecertificeerde chocolade van de allerhoogste kwaliteit. Hiermee hebben we als een van de weinige Chocolatiers de stap gezet om de grote chocolademakers volledig aan de kant te zetten en in te kopen bij de kleine artisanale producenten die voornamelijk als doel hebben een duurzame productie te draaien en de hoogste kwaliteit te leveren. Wellicht zijn we zelfs de enige in Nederland, die de volledige productie draaien en met ons soort hoogwaardige en duurzaam geproduceerde chocolade (Original Beans)", zo vertelt Ralph.

Medeorganisatoren van zijn Henk-Jan Laas van Cacao Museum Amsterdam en Erik Sauer van El Sauco, bekende namen in de chocolade branche. Zelf stond Ralph al jaren als standhouder op het evenement in Amsterdam en werd daardoor benaderd om medeorganisator te worden. Het is volgens de organisatie het eerste en ultieme evenement rondom hoogwaardige en duurzaam geproduceerde single-origin-chocolade in Maastricht. In de Augustijnenkerk in Maastricht kunnen consumenten de gehele Tweede Paasdag terecht voor presentaties, smaakcombinaties met andere lekkernijen, workshops en zelfs een chocolade diner. Een dergelijk evenement wordt al negen jaar in Amsterdam georganiseerd en we vonden het tijd om ook naar het zuiden te gaan en daar de duurzaam geproduceerde single origin chocolade onder de aandacht te brengen", aldus Ralph.


Tweede Paasdag

Ralph vervolgt: "Voor het evenement zijn met zorg geselecteerde producenten uitgenodigd, die hun producten aanbieden op de markt. Alle producenten hebben producten die perfect matchen met chocolade. Denk aan de combinatie 'bier & chocolade' of 'wijn & chocolade', maar ook 'kaas & chocolade' is een voltreffer. Het aanbod aan chocolade tijdens dit evenement is groot en voor de liefhebbers is er ook keuze uit zes soorten chocolade-ijs. Niet alle producenten zijn volledig biologisch, maar wel allen zijn duurzaam."

Datum Evenement: 2 april / Paas-maandag
Locatie: Augustijnenkerk
Adres: Kesselkade 43, Maastricht

Voor meer informatie:
Ralph Hagen
Link
Publicatiedatum: