Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
VK: Consumenten vragen om terugkeer glazen melkflessen

De traditionele glazen melkfles zou een comeback kunnen maken nadat een prijs winnend zuivelbedrijf overspoeld is met verzoeken van consumenten die hun hoeveelheid plastic afval willen verminderen.

Acorn Dairy is een Engels zuivelbedrijf dat biologische melk aan huis levert in Yorkshire en Northumbria. Het bedrijf heeft honderden verzoeken van consumenten ontvangen, die hun dagelijkse portie melk graag in herbruikbare glazen flessen geleverd willen krijgen in plaats van in recyclebare plastic verpakkingen. De toename in vraag komt na een vertoning van de documentaire Blue Planet II, die de gevaren van door mensen gecreëerd afval in de oceanen benadrukt. In slechts een maand hebben 250 consumenten het bedrijf gevraagd om de glazen flessen terug te brengen. Een gemiddelde bestelling bestaat uit ongeveer 106 gram plastic per week, wat betekent dat alleen deze consumenten van Acorn al 1378 ton plastic per jaar kunnen besparen. De co-directeur van Acorn Dairy, Caroline Bell: "De beelden van walvissen, die omringd worden door plastic afval in de documentaire, zijn verschrikkelijk. De reacties van onze klanten zijn hartverwarmend en laten zien dat individuele huishoudens ook een grote impact kunnen hebben door actie te ondernemen."

Caroline vervolgt: "Een gemiddelde glazen fles van Acorn Dairy wordt 19 keer gebruikt voordat deze gerecycled wordt en we moeten jaarlijks 17.000 flessen inkopen om onze voorraad aan te vullen. In ons leveringsgebied leveren we de glazen flessen voor £0,59 (€0,67) aan huis. In een maand is het aantal nieuwe klanten, die glazen flessen met melk willen, verviervoudigd. Dit zijn lokale mensen die van supermarkt melk overstappen naar onze melk, wat geweldig is."

Andere bedrijven in de vallei kiezen ook voor alternatieven voor plastic. Headlam Hall is bijvoorbeeld een van Acorn's commerciële klanten en heeft ook veranderingen doorgevoerd om zijn impact op het milieu te verminderen. Het zuivelbedrijf in Archdeacon Newton, dichtbij Darlington, is al 90 jaar in handen van de Tweddle familie. Na vier generaties beheren broer en zus Caroline Bell en Graham Tweddle nu het zuivelbedrijf met hulp van hun ouders Gordon en Linda Tweddle. Nadat het bedrijf in 1998 biologisch is geworden, heeft het bedrijf de traditie van het aan huis leveren in ere hersteld. Het bedrijf levert hun producten in het noordoosten en het noorden van Yorkshire aan huis. Acorn Dairy heeft op dit moment een trouwe klantenkring van 4000 consumenten, scholen, cafés, restaurants en supermarkten, waaronder Waitrose en Morrisons. 

De kudde van Shorthorn koeien van het bedrijf hebben een natuurlijke melkproductie, welke lager ligt dan bij intensieve veeteelt. Hierdoor leven de koeien een langer, gelukkiger en gezonder leven. De dieren lopen in de lente en zomermaanden buiten in de wei en ook de jonge dieren worden op het bedrijf met veel zorg en aandacht grootgebracht. Acorn Dairy heeft eerder al de Tye Trophy in de Tyne Tees regio van de Yorkshire Agricultural Society gewonnen. Met deze prijs wordt de inzet van het bedrijf voor een gezond milieu en een goede dierenwelzijn erkend. Hiernaast is het bedrijf ook de biologische Oscar van de Soil Association en de Good Dairy Award van Compassion in World Farming, een internationale dierenwelzijnsgroep, toegekend. 

Bron: Teesdale Mercury (Lyndsay Oxley)

Publicatiedatum: 21-3-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 Sturen op eiwitniveau in krachtvoer loont tijdens weideseizoen
26-4-2018 Pluimveehouders gezocht voor project 'Aanpak vogelmijt bij pluimvee'
26-4-2018 A-Ware kreeg miljoen euro subsidie van provincie Friesland
26-4-2018 Økodag in Denemarken trekt 232.000 bezoekers
24-4-2018 "Beste biest van eigen moeder"
23-4-2018 Bio-melkveehouders nemen afstand van visie Commissie Grondgebondenheid
23-4-2018 Koe prefereert slootje springen boven koeiendans
23-4-2018 Biologisch Melkveebedrijf Marinus bekroond met Wâldpyk-keurmerk
20-4-2018 Ruwvoer: de basis voor gezonde geiten met een goede melkproductie
19-4-2018 Introductie Drentse Aa Zomeryoghurt vervroegd
19-4-2018 FrieslandCampina wil minder gaan betalen voor 'gewone melk'
19-4-2018 Rotterdamse kinderen vermaken zich op bio-melkveehouderij
17-4-2018 Boeren grote afwezigen bij landbouwoverleg in Den Haag
17-4-2018 Twee koeiendansen in één klap
16-4-2018 "Mijn vader molk eerst in eredivisie en is nu amateur"
16-4-2018 "Kippen moeten weer wennen aan het buiten zijn"
12-4-2018 Fiscus biedt duidelijkheid fosfaatwet melkveehouderij
11-4-2018 USA: Biologische melk teruggeroepen door onjuiste pasteurisatie
10-4-2018 Arla brengt duurzaam zuivelpak naar de supermarkt
6-4-2018 "Het is een mythe dat biologische melk minder goed opschuimt"

 

Reacties:


Voor nerderlandse zuivel in de glazen fles, kijk of vraag naar

DrentseAazuivel.nl
Eelco, Rolde (email) - 5-4-2018 15:26:40


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *